Fornasetti plates love

Fornasetti love x 8

”What the heart thinks the mouth speaks" står det på ett av de åtta små kuvertfaten från Fornasetti i originalask som jag fick av herr J på min födelsedag. Jag blev så överraskad. Vi har hängt ihop i 15 år snart och fortfarande kan han "sweep me off my feet". 

Det är lätt att ta varandra för given efter många år tillsammans. De små irritationsmomenten och bristerna kan kännas som tunga tegelstenar emellanåt. Nä, saker är då verkligen inte alltid rosenrött. Att älska och att fortsätta älska är ett beslut grundat i ett löfte och en vilja att göra det möjligt. Med ett barn med stora omsorgsbehov och en man som är bolagsdirektör är tiden tillsammans i vardagen ganska minimal. Den som inte hämtar, jobbar sent. Och den som hämtar sitter med datorn i knäet, eller stryker tvätt.

Att då se varandra och förgylla korta stunder är min man så bra på. När vi var på en fyrtioårsfest för några veckor sedan beskrevs min man i ett häfte som "en generös smålänning" och det är han mot alla dem som finns i hans sfär. 

Fornasetti är en av mina formkärlekar och man kan nog snart säga att jag har en samling. Gissa hur glad jag blev för de här faten, som jag tänker mig kan användas till att lägga ett bröd på vid en dukning? Fornasetti är på rätt sida av humor och kitsch. Bland citaten nämns "Love and a red nose can’t be hid" och "who loves me well loves my dog also". Man kan inte annat än att charmas, av faten, av presenten och min mans kärlek till mig. 

I kategorin Fornasetti kan du läsa alla mina inlägg

Foto: Stiligahem

4D58730 Fornasetti plates love
Fornasetti plates love
Fornasetti plates love

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...