I fokus: Moderna pigtittare

Me pigtittare av A2designers

Det är få saker jag ångrar. Men jag grämer mig över att jag inte köpte Pia Walléns My first reflection som gjordes i en limiterad upplaga för Brio år 2008. Men så fick jag se A2-designers fina pigtittare Me formgiven av Sara Larsson och den tyckte jag mycket om. Visst är den fin.

Me pigtittare av A2designers" har både lekfullheten och den enkla formgivningen som jag gillar. Den har också ett litet lönnfack på baksidan.

Om pigtittare

Namnet Pigtittare fick den här typen av lådspeglar på 1900-talet då de ansågs "bonniga" och helt ute. Pigtittare är alltså ett nedsättande ord. Man syftade då på de utsirliga varianterna från slutet av 1800-talet. Det var förövrigt knappast någon piga som hade råd med en sådan vid den tiden. 
 

”Jag hade en liten vit”

Jag hade en liten vit pigtittare när jag var liten. Där förvarade jag mina egentillverkade färgade pärlarmband och guldberlocker jag fått när jag döptes. Som pojkflicka var jag annars inte så mycket tjejiga saker. Min syster  älskade rosa och allt som var gulligt, men jag kjolvägrade och skydde allt vad dockor och rosa hette. Men mitt smyckesskrin älskade jag. 

På äldre dar har jag nog tagit igen det flickiga med råge. Lever helst i klänning, "barbieskor" och flickrosa. Jag undrar vad som gör att jag faller för den här. Jag som kör fem minuters sminkning tror kanske på nått sätt att jag ska bli pysslig och sitta stilla framför spegeln och göra mig vacker. Eller kanske är det så att jag med en fin spegel faktiskt blir lite husligare.
 
Foto: A2 Designers
Me pigtittare av A2designers
Me pigtittare av A2designers

My reflection för Brio

My first reflection formgavs av Pia Wallén i en limiterad upplaga för Brio år 2008. Serien bestod av en pigtittare och så en låda med spegel. Den är så härligt röd och härlig med sina stora greppvänliga mässingsknoppar. På baksidan av lådan finns ett litet lönnfack och på spegeln står det ”You are unique”. Fint
 
Pigtittare My reflection Pia Uhlin för Brio
F1D64631-C258-4893-967A-8740068291D0
Pigtittare My reflection Pia wallen för Brio

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...