Ralph Lauren desk

Stilikon: Ralph Lauren

Finns det något varumärke som bättre fångar den amerikanska drömmen mer än Ralph Lauren? Jag tänker på somriga blåvita hem med adirondack-stolar i The Hamptons, Art deco hollywood glamour, och det brittiska arvet med hästpolo, rugby, bilracing och murriga bibliotek. Och så kärleken till Vilda västern.

Ralph Lauren Home

Det började på 1960-talet med försäljning av slipsar och är nu ett helt lifestyle-imperium med eget livsstilsmagasin.  Många  har försökt  att efterlikna stilen, men ingen har lyckats fullt ut. Det blir så när en stil blir så starkt förknippad med en person. Ralph Lauren själv personifierar ju märket på alla sätt; i bilder, annonser, reportage, livsstil och i framgång.

"Capturing the raw beauty of natural materials and the sophistication of classic furniture shapes, these signature pieces showcase Ralph Lauren's most recognizable influences - from the glamour of Hollywood's golden age to the Western frontier", skriver Ralph Lauren Home.

Mest känt är klädlinjen Polo Ralph Lauren, det som faktiskt var det ursprungliga namnet, men den som vill njuta av Ralph Lauren lifestyle kan göra det fullt ut. Till och med äta på restaurangerna i Chicago eller Paris.

Nu har jag kanske inte valt de mest klassiska blåvita Ralph-bilderna för att illustrera inlägget, utan de mer västerninspirerade. Men de där omisskännliga detaljerna, som hästen tillexempel, visar tydligt att detta är Ralph Lauren.

 
 
Ralph Lauren sunchairs
Ralph Lauren hurricanes
Turqoise by Ralph Lauren

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...