Ralph Lauren desk

Stilikon: Ralph Lauren

Finns det något varumärke som bättre fångar den amerikanska drömmen mer än Ralph Lauren? Jag tänker på somriga blåvita hem med adirondack-stolar i The Hamptons, Art deco hollywood glamour, och det brittiska arvet med hästpolo, rugby, bilracing och murriga bibliotek. Och så kärleken till Vilda västern.

Ralph Lauren Home

Det började på 1960-talet med försäljning av slipsar och är nu ett helt lifestyle-imperium med eget livsstilsmagasin.  Många  har försökt  att efterlikna stilen, men ingen har lyckats fullt ut. Det blir så när en stil blir så starkt förknippad med en person. Ralph Lauren själv personifierar ju märket på alla sätt; i bilder, annonser, reportage, livsstil och i framgång.

"Capturing the raw beauty of natural materials and the sophistication of classic furniture shapes, these signature pieces showcase Ralph Lauren's most recognizable influences - from the glamour of Hollywood's golden age to the Western frontier", skriver Ralph Lauren Home.

Mest känt är klädlinjen Polo Ralph Lauren, det som faktiskt var det ursprungliga namnet, men den som vill njuta av Ralph Lauren lifestyle kan göra det fullt ut. Till och med äta på restaurangerna i Chicago eller Paris.

Nu har jag kanske inte valt de mest klassiska blåvita Ralph-bilderna för att illustrera inlägget, utan de mer västerninspirerade. Men de där omisskännliga detaljerna, som hästen tillexempel, visar tydligt att detta är Ralph Lauren.

 
 
Ralph Lauren sunchairs
Ralph Lauren hurricanes
Turqoise by Ralph Lauren

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7476
Stiligahem besöker
Trädgård och växter
15 juli, 2024

Bo på Hälsingegården Träslottet

Stiliga hem
Bo på Hälsingegården Träslottet En vän ställde frågan var man ska bo om man besöker de vackra Hälsing...
IMG_7425
1900-1929
Arkitekturhistoria
Stiligahem besöker
14 juli, 2024

Tjolöholms slott – interiören

Stiliga hem
Tjolöholms slott - interiörer Det är som att komma till England, fastän vi är utanför Kungsbacka på...