76A48B91-9574-4D50-BB8D-8C9E2F9B495D

Stilikon: Ilse Crawford

Brittiska formgivaren Ilse Crawford är Sverige-aktuell med inte mindre än två projekt. Dels med boutiquehotellet Ett hem och den tvåstjärniga Michelinrestaurangen Mathias Dahlgren.

Två stjärniga Michelinrestaurangen Mathias Dahlgren och boutiquehotellet Ett Hem i Stockholm är två exempel på Ilse Crawfords känsla för stil här på hemmaplan. Hennes känsla för softade färgkombinationer och eklektiska inredningsstil är omisskännlig. Men det är klart. Har man som Ilse Crawford, haft en lång rad prestigeposter före man startar egen designstudio är succén i premiumklassen kanske ganska given.

"We are fascinated by what drives us, brings us together and ultimately makes us feel alive’ Ilse Crawford

Före bildandet av Studio Ilse var hon med och grundade Elle Decoration i Storbritannien samt livsstilsmagasinet Bare. Hon utvecklade också inredningslinjen inom DKNY och var Vice President för Donna Karan Home. Ilse har också skrivit flera böcker, bland annat Sensual  Home och Home is Where the Heart is.

Inom ramen för Studio Ilse designar Ilse för alla storlekar. Från privata hem till kommersiella byggnader, från historiska byggnader till nybyggda kvarter.  

Foto: Ett Hem/House & Garden, May 2013

Ett hem Stockholm

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...