76A48B91-9574-4D50-BB8D-8C9E2F9B495D

Stilikon: Ilse Crawford

Brittiska formgivaren Ilse Crawford är Sverige-aktuell med inte mindre än två projekt. Dels med boutiquehotellet Ett hem och den tvåstjärniga Michelinrestaurangen Mathias Dahlgren.

Två stjärniga Michelinrestaurangen Mathias Dahlgren och boutiquehotellet Ett Hem i Stockholm är två exempel på Ilse Crawfords känsla för stil här på hemmaplan. Hennes känsla för softade färgkombinationer och eklektiska inredningsstil är omisskännlig. Men det är klart. Har man som Ilse Crawford, haft en lång rad prestigeposter före man startar egen designstudio är succén i premiumklassen kanske ganska given.

"We are fascinated by what drives us, brings us together and ultimately makes us feel alive’ Ilse Crawford

Före bildandet av Studio Ilse var hon med och grundade Elle Decoration i Storbritannien samt livsstilsmagasinet Bare. Hon utvecklade också inredningslinjen inom DKNY och var Vice President för Donna Karan Home. Ilse har också skrivit flera böcker, bland annat Sensual  Home och Home is Where the Heart is.

Inom ramen för Studio Ilse designar Ilse för alla storlekar. Från privata hem till kommersiella byggnader, från historiska byggnader till nybyggda kvarter.  

Foto: Ett Hem/House & Garden, May 2013

Ett hem Stockholm

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7476
Stiligahem besöker
Trädgård och växter
15 juli, 2024

Bo på Hälsingegården Träslottet

Stiliga hem
Bo på Hälsingegården Träslottet En vän ställde frågan var man ska bo om man besöker de vackra Hälsing...
IMG_7425
1900-1929
Arkitekturhistoria
Stiligahem besöker
14 juli, 2024

Tjolöholms slott – interiören

Stiliga hem
Tjolöholms slott - interiörer Det är som att komma till England, fastän vi är utanför Kungsbacka på...