0BFABDB4-93A6-4249-A15C-71BDBEC3BC49

Nutidsarkitektur: Aula Medica

Ett av de mest spännande projekten i Stockholm just nu är byggandet av Hagastaden. Det är en helt ny stadsdel som byggs över E4 på gränsen mellan två städer; Solna och Stockholm och det ska bli ett medicinskt centrum för det som kallas Life Science - medicinsk teknik. Kronan på verket är Aula Medica, Karolinska institutets nya Aula, som är ritad av Wingårdh Arkitekter.

När jag såg Aula Medica första gången tappade jag nästan hakan. Den vackra formen på byggnaden, de trekantiga fönstrena som flirtade lite med triangelformen från Sergels Torg och det spännande samspelet mellan den äldre röda gården och den supermoderna. Och lika vackert är det inuti.

Wingård har gjort överhängande byggnader tidigare i Stockholm som inte direkt har klickat med mig. Jag tänker på Clarion Sign vid Centralstationen. Men här har Gert fått in en fullträff. Det är inte bara jag som tycker det. Huset stod klart 2013 och utsågs till Årets Bygge 2014  av tidningen Byggindustrin. Du som inte har möjlighet att komma till Stockholm kan uppleva byggnaden på en virtuell tur. 

Foto: Henrik Trygg/Stockholm Business Region

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7476
Stiligahem besöker
Trädgård och växter
15 juli, 2024

Bo på Hälsingegården Träslottet

Stiliga hem
Bo på Hälsingegården Träslottet En vän ställde frågan var man ska bo om man besöker de vackra Hälsing...
IMG_7425
1900-1929
Arkitekturhistoria
Stiligahem besöker
14 juli, 2024

Tjolöholms slott – interiören

Stiliga hem
Tjolöholms slott - interiörer Det är som att komma till England, fastän vi är utanför Kungsbacka på...