Blyinfattade fönster i kök

Blyinfattade fönster i köket

Det här köket är lägenhetens vackraste rum. Och det är en bra prioritering. Måltiden har alltid varit central samlingspunkt i min familj när jag växte upp. För mig är matplatsen en viktig komponent i ett hem, kanske den viktigaste.

Det är runt matbordet vi umgås analogt i familjen och med vänner. Vackrare plats än denna får man leta efter. När jag växte upp åt vi alltid i matsalen och att duka och tända stearinljus var en del av ritualen. Vi diskuterade både dagen och det som hänt i omvärlden. Vi slog i uppslagsböcker, diskuterade och lärde oss saker. Runt matbordet var vi alla jämlikar, där barnens åsikter respekterades på samma sätt som de vuxnas. 

Jag försöker att hålla den traditionen, fastän vardagsmiddagarna ofta består av mig och sonen. Så mycket diskussioner blir det inte heller eftersom sonen inte alls pratar, men atmosfären av samvaro har vi. Och vi lagar maten tillsammans. 

Foto: Wrede fastighetsmäklare 

Blyinfattade fönster, kök, barkök

Låter mig inspireras av köksö och vackra blyinfattade fönster. Runt matbordet Tulip Armchair Chair designades av Eero Saarinen för Knoll år 1957 

Blyinfattade fönster i sekelskifteslägenhet
Blyinfattade fönster, detalj
Dörröverstycke, sekelskifteslägenhet

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...