Patriciervilla i Djursholm

Bästa av två världar

Vacker 20-talsklassicistisk utsida och en nationalromantiskt inspirerad interiör. Det är klart att mitt hjärta bultar lite extra. Och så tre sällskapsrum i fil på nedre botten; matsal, salong och herrum, samtliga med vackra franska dörrar ut mot trädgården. Vackra terrasseringar, en fin uppväxt tomt och så ett riktigt orangeri. Det kan nästan inte bli mer drömbostad för mig.

Jag älskar de nationalromantiska detaljerna och skulle inte dra mig för att behålla mörka originaldetaljer, tvärt om. Ofta att de här stora husen rätt så trist möblerade. Nu är jag ingen inredningsexpert, men dock road av inredning. Jag vet också att det tar tid att skapa ett hem.

Nationalromantiska detaljer är ganska skulpturella och kraftfulla i sitt uttryck och kräver att få spela huvudrollen. Det kan lätt se fjösigt eller tomt ut med för små detaljer i stora rum. Och varje möbel och detalj behöver följdaktligen vara ett statement i sig. Nåväl. Jag dristar mig ändå att visa huset. Stirra inte på färgval, kombinationer av möbler. Se rummens arkitektur!

Foto: Sothebys Skeppsholmen

Matsal med kasettak 1920-tal
Detalj kasettak Patriciervilla
Patriciervilla Djursholm - franska dörrar
Patriciervilla i Djursholm
Patriciervilla - baksida
Patriciervilla interiör

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...