Bukowskis

Ibland räcker det med en bild

Inspiration kan komma i många former. Ibland räcker det med en bild. 

Rosa och gula kulörer fångar alltid mitt intresse. Och den terracotta-rosa väggen i fonden och kalkstensgolvet är som en dröm. Här tillsammans med vacker form. 

Som ni märker är det inte så hög aktivitet här. Det har nog dels med att sonen har nya sängvanor och är uppe tills vi går och lägger oss. Och dels för att jag brukar nyttja pauser och transporttid till och från jobbet för bloggen. Och eftersom jag sedan nyår jobbar hemifrån har vanorna blivit annorlunda. Så det gäller att hitta en väg i det nya bara. Och få inspiration. 

Jag läser nu en bok om stadsarkitekten Per O Hallman, som var en förespråkare av småstadskänsla i storstaden genom att bygga gator efter topografin i motsats till Lindhagens rutsystem. Hallman skapade bland annat Aspudden, Röda bergen och Lärkstaden i Stockholm - tre av Stockholms vackraste delar. Och näst på tur en bok om tiden före funktionalismen. Mitt specialintresse är perioden 1860-1929, så bok nummer två tänjer ut och blickar in i 30- och 40-talet. Kanske blir det något i bloggen om detta. 

Foto: Bukowskis 

 

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...