Bukowskis

Ibland räcker det med en bild

Inspiration kan komma i många former. Ibland räcker det med en bild. 

Rosa och gula kulörer fångar alltid mitt intresse. Och den terracotta-rosa väggen i fonden och kalkstensgolvet är som en dröm. Här tillsammans med vacker form. 

Som ni märker är det inte så hög aktivitet här. Det har nog dels med att sonen har nya sängvanor och är uppe tills vi går och lägger oss. Och dels för att jag brukar nyttja pauser och transporttid till och från jobbet för bloggen. Och eftersom jag sedan nyår jobbar hemifrån har vanorna blivit annorlunda. Så det gäller att hitta en väg i det nya bara. Och få inspiration. 

Jag läser nu en bok om stadsarkitekten Per O Hallman, som var en förespråkare av småstadskänsla i storstaden genom att bygga gator efter topografin i motsats till Lindhagens rutsystem. Hallman skapade bland annat Aspudden, Röda bergen och Lärkstaden i Stockholm - tre av Stockholms vackraste delar. Och näst på tur en bok om tiden före funktionalismen. Mitt specialintresse är perioden 1860-1929, så bok nummer två tänjer ut och blickar in i 30- och 40-talet. Kanske blir det något i bloggen om detta. 

Foto: Bukowskis 

 

Linje

Relaterade nyheter

Hela bordsskivan, Philip and Kelvin Laverne
1930-1979
Antikt och auktion
Designikoner
21 april, 2024

Funktionell möbelkonst av Studio LaVerne

Stiliga hem
Funktionell möbelkonst av Studio LaVerne Far och son, Philip (1907-1987) och Kelvin (1937-) LaVerne i...
Marienlyst, Björn Wiinbladh, Gemla
Föremålet
Hos oss på landet
13 april, 2024

Marienlyst om stolen, slottet och kurbadet

Stiliga hem
Marienlyst om stolen, slottet och kurbadet Marienlyst, såklart heter stolen det. Bara ordet gör mig...