När tanken verkligen räknas

Under min födelsedag i går fick jag verkligen uppleva kraften i sociala medier.Födelsedagar innebär olika saker för olika personer. För mig handlar det mindre om att få presenter, även om jag förstås blir väldigt glad för det, och mer om att få känna mig omtyckt.

Att få personliga gratulationer på facebook, mejl, sms och direkt betyder otroligt mycket för mig. Jag blir verkligen superglad för varenda en.

Den finaste födelsedagspresenten fick jag av en person jag aldrig träffat. Och tack vare Sara, som jag har känt sedan hon var sex år. Till saken hör att de två inte ens känner varandra. Så här gick det till. Jag deltog i en tävling om en underbar bok från Gustavian förlag på instagram, där jag motiverade att det vore den bästa födelsedagspresenten. Tävlingen gick ut dagen före min dag. Utan min vetskap nominerade min fina vän Sara, som är dotter till några goda vänner, mig. Så himla omtänksamt.

Nu vann inte vare sig jag eller Sara, utan en tredje person @malmgrensantiques. Och han valde att ge vinsten vidare till mig. Och Sara fick rycka in och ge förlaget min adress. Så generöst och så omtänksamt att jag blir alldeles rörd.

Det finns en enorm kraft i sociala medier. Jag har fått vänner genom bloggen. Och mest har jag upplevt detta via instagram. Genom det dagliga delandet av livet i fyrkanter lär man känna varandra och får ta del av varandras liv och intressen. Det blir som kompisar.

Vi har roligt. En del har jag träffat, men de allra flesta stannar som virtuella vänner. De är inte mindre betydelsefulla för det. Jag kommer på mig själv emellanåt med att jag hittar saker som några av dem skulle gilla eller ogilla. Och ibland ser jag konversationer mellan två instakompisar vid en annan bild och ler för mig själv, eller deltar.

Med en del personer finns ett särskilt band, och ibland hittar man fler beröringspunkter. Carl-Henric som också bloggar på Antik & Auktion är en sådan person. Utöver antikvitetsintresset är vi båda opera-lovers, london-fantaster, har småbarn samt hus i Ydretrakten. Så vi möts i de ämnena och skrattar igenkännande i olika situationer. Det är en härlig sortens vänskap. Och jag är alldeles rörd över gesten.

Så vill jag passa på att tipsa om Carl-Henrics blogg som är både initierad, välskriven och med glimten i ögat.

C575BE3A-280C-490B-8B43-BBC2C4018990

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...