Colonial style bedroom

Gästhus - Colonial style

Vad är det som gör att man känner sig välkommen att bo över hos sina vänner? Hur ser det optimala gästhuset ut? Vi har funderat en hel del på vad vi gillar när vi nu ska göra iordning vårt gästhus på landet. Och tankarna går till brittiska kolonier.

Viktigast är förstås sällskapet, men förutom det brukar jag uppskatta små detaljer av omtanke. Att det finns extrafiltar, en liten blombukett, vattenkaraff, några trevliga tidningar att titta i och så. Omtanken värmer hjärtat. Vad gillar du?

 
Sommarens projekt på landet är att inreda gästhuset. Yeah! yeah! I stora huset, ursprungligen från 1700-talet, har vi låtit oss inspireras av det gustavianska epoken. Gråmålade lister och golv, storblommiga rosa tapeter i sovrummet, inbyggda sängar med "toile du jouy" förhängen, inbyggda bokhyllor, vita väggar, kakelugnar, småblommigt i hallen, kopparstick och guldramar. Ljust, luftigt och fräscht.
 
I gästhuset vill vi ha en annan känsla. Mer ombonat. Brittisk Colonial style möter vilda västern. Som en jaktstuga där man kan tänka sig att kura med en whiskey. Väggarna där är klädda med liggande panel och de bärande balkarna syns både i väggar och i tak. Vi tänker oss horn på vägarna, rottingstolar samt mörkgrå och smutsröda detaljer.
 
Nu är vi på jakt efter två enkelsängar i "good old" 70-talsstil. Furusängar med kraftiga stolpar som ben. Det tycks vara lättare sagt än gjort. Den typen sängar är tydligen så ute att de inte ens säljs på loppisar längre. Men vi ger inte upp. Maken har ägnat dagen åt att slipa hela golvet och nu här på kvällen har jag satt upp gardiner och såpaskurat golvet. Det börjar arta sig.
 

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...