Skrivbord, brun interiör

”…det är själva kärnan i varje hem”

Jag fastnade omedelbart för den här inredningen som den spanska inredningsdesignern Mercedes Valdenebro står bakom. Och när jag läste vilket rum hon helst inreder, kände jag otrolig samhörighet. Dessutom inreder hon med accenter, vilket är något jag själv föredrar.  

"Jag älskar att inreda rum där det finns plats för ett härligt bibliotek, för mig är det själva kärnan i varje hem", Mercedes Valdenebro

Jag kunde inte sagt det bättre själv. Det är så befriande att läsa och låta sig inspireras av inredningsdesigners som skapar hem med en blandning av gammalt och nytt. Stilsäkert och med känsla. Kolla gardinstången, liljorna på bordet, mattan och gardinerna? Det är snyggt, det känns nu, det känns klassiskt, men är inte trend i Sverige. 

Inget ont om mönster av Frank, Liberty eller Morris och väggar som är i greigevalörer av grönt, gult och rosa, men mitt instagram svämmar över av samma approach. Det trendnordiska. Jag tycker förstås att det är fint och tilltalande på alla sätt. Och jag med mitt brun-vitahem med accenter är förstås inte ett dugg bättre själv. 

Jeltson Bruno Mathson

Det här inspirerar.

Det får mig att tänja på mina egna gränser för hur jag själv vill bo. Nu är jag visserligen ganska nöjd med min egen inredningsstil, men impulser och inspiration behövs ändå.  Och sydeuropeiska  impulser med ting från auktioner gör jobbet. 

Lovordar Bukowskis initiativ att bjuda in internationella stjärnor att välja ut föremål och samtidigt ge inspiration, som i det här fallet. 

Jag blir tacksam över att få inspiration serverad på hemmaplan, eftersom min tid inte just nu tillåter så mycket tid till research.  

Läs intervjun med Mercedes på Bukowskis.se

52A15172-0888-4AD5-B878-F46AC4824A6F

Jag skulle nog inte valt de här föremålen själv,  men jag får idéer ändå av volymer och kompositioner. I min värld kanske istället en nätt rokokobyrå och Gio Pontis superleggia och detaljer i kleinblått och gult. Kanske höga moderna silverljusstakar med glaskrage i blått och något bronsföremål.

4F50D749-A630-4A3D-8DC6-422A3DC770AA

Detsamma här. Jag får lust att ställa min Argentavas med körsbärskvistar på skrivbordet och mot mitt orange skåp i bakgrunden. Eller på soffbordet tillsammans med ett orange föremål mot min vita soffa. 

514B28FE-7882-492F-8E6C-31DAC7087D72

Spanska inredningsdesigner duon Mercedes Valdenebro och Mercedes Peralta driver "Las 2 Mercedes" skapar projekt över hela världen och uppmärksammades på Architectural Digests AD top 100 lista för 2021. 

Här kan du se föremålen hon har valt ut från auktionen

Foto: German Saiz | via Bukowskis

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...