Badrum moodboard roslagsbacken

Moodboard: Roslagsbackens badrum

Det praktiska får styra när vi bygger badrum på landet. Vi har haft många olika tankar och idéer, men till slut landat i ett ganska neutralt uttryck. Vi vill förstärka det rofyllda och harmoniska och då blev det naturligt att hålla sig till det vit-grå.

Det som mest fått styra inredningen är sonens behov. Han är precis som många med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning känslig för vissa typer av ljud. Som ljudet av centrifugerande tvättmaskin. Han triggas också av lådor med handtag och kan få impulsiva utbrott och sparka. Det får därför inte vara känsligt. Det blir inga duschdörrar, istället bygger vi en vägg av klara glasbetongblock. Det blir inte heller synliga beslag.

 
Golv och väggar
Vi lägger våtrumsmatta både på golv och väggar. Det blir Tarketts Aquarelle Raw Concrete Medium Gray. Den är som namnet säger ljust betonggrå och känns fin.
 
Takbelysning
Det blir inbyggda spotar över hela taket i badrummet 
 
Duschen
Vi kommer att bygga en duschvägg av klara glasbetongblock. Det är det mest praktiska och tåliga med tanke på sonens impulsiva sparkar. Duschen blir med både takdusch och handdusch från Hans Grohe. Vi har något liknande i stan.
 
Handfat 
Handfatet blir IKEA Ängsjön som är 80 cm brett med tvättstället Backsjön. Det blir även en enkel blandare.
 
Tvättmaskin och toalett
Det blir en samsung-tvättmaskin som vi hoppas är så tystgående som den påstås. Sonen är väldigt känslig för centrifugeringsljudet och det syns hur dåligt han mår. Vi valde toalett från Gustavsberg.
 
Förvaring
Längs med ena sidan kommer vi att ha skåp. Det blir ett högskåp för strykbräda osv samt tre bänkskåp på 60 cm bredd och ett på 40 cm bredd. Här kommer vi att förvara lakan och handdukar. Vi har valt IKEAs Metod Maximera med voxtorp vita högglansiga bänkluckor. 
 
Det blir en dörr ut mot den tråkigaste sidan på trädgården, där torkställningen står. Jag tror att vi kommer att använda den här dörren som en groventré och bänken för plantering och så vidare. Det återstår att se.
 
Handdukar
Herr J har valt Lexingtons original i kulören Blue sky. Han gillar klara färger så det här blir nog bra. 
 
Gardin
Det blir en gardin i Ticking stripe cobalt blue. Det kanske blir något annat, men jag tilltalas av det enkla och klara med en randig gardin.
 
 
Collage: Stiligahem
IMG_7095

Badrummet syns till höger på skissen. Vi slår en ny vägg och kortar av korridoren. Till höger blir det en lång bänk med lådförvaring. Till vänster blir det handduksvärmare samt tvättmaskin och varmvattensberedare. Ett fönster ut mot baksidan och handfat under. Och rakt fram dusch, toalett och dörr ut.

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...