DBA28B17-0F08-466B-B5F7-855513F16C8B

Summan av lasterna…

Här bakom lönndörren döljer sig min hemliga last. Den är så hemlig att jag inte ens var medveten om den själv. Tills för några veckor sedan. 

Jag har inte en massa prylar på vinden, jag har ett system för att hålla garderoben up to date och sparar inte saker jag inte använder. Jag har hjälpt vänner att rensa. Det finns många saker jag behöver utveckla och bli bättre på, men hamstertendenser har jag inte, trodde jag. 

Det var herr J som tyckte jag skulle rensa min samling av snören. Först ville jag inte kännas vid att det fanns en samling, men i påse efter påse blottades min last. Jag kände mig liksom som jag medverkade i programmet lyxfällan när snöre efter snöre exponerades. Ett berg av snören i regnbågens alla färger. "Din snörsamling motsvarar ett värde av 4 000 kronor hörde jag min inre röst tala. Det normala är att man har två tre rullar". 

Det är bra att rensa. Det är bra att bli medveten. Och nu vet jag att jag inte behöver köpa snören de närmaste 15-20 åren. Det är föresten inte bara snören som jag samlar. Jag har en större samling "bra-att-ha-vykort" och      Jag kan inte slänga använda glasskartonger och hämtmatsburkar. Jag återanvänder dem som matlådor. Det är visserligen bra att jag inte slänger saker som är fullt fungerande, men här upplever jag att det gått ett steg för långt när det gäller snören. Känner du igen dig?

Foto: Stiligahem

12595B9B-034F-4D0A-90C8-B6F50246A583

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...