Kök, lärkstaden

Äntligen en matplats i köket, med en fin påminnelse

I maj är den 15 år sedan herr J och jag sa ja till varandra i Engelbrektskyrkan. Nu i efterhand känns det självklart att det just blev den, men vägen dit var inte rak. Med en personlig poster från Mapiful där plats och datum är markerad blir jag påmind om den dagen. Fint!

Jag var inställd på att gifta mig i min barndomskyrka från 1100-talet och herr J tyckte absolut Gustav Vasa kyrka. Ingen av oss ville kompromissa. Bröllopsplaneringen var vårt första gemensamma projekt. Och det började med två totalt skilda utgångspunkter. Fast när vi skrapade på ytan till våra utgångspunkter, kunde man se att vi hade samma målbild. Vi behövde bara hitta ett gemensamt alternativ. 

Herr J bodde vid den tiden i Engelbrekts församling, och jag tror att det var han som nämnde kyrkan. Området Lärkstaden var bekant, men jag hade aldrig varit inne i kyrkan. Flera personer avrådde mig när jag frågade runt. -Men det är ju en begravningskyrka, är inte den lite dyster? Andra trodde att den kunde vara något för mig. Och herr J tyckte om den fastän han inte sa det explicit. 

Jag minns att jag cyklade dit och mötte upp min fästman för att kolla läget. När jag klev in genom portarna blev jag tagen av den mäktiga och sakrala arkitekturen. Jag kunde inte hindra att tårarna trillade ner för kinderna. Det kändes så rätt. Jag älskar kyrkans starka nationalromantiska arkitektur och sandfärgade väggar.

Pampig som en Wagner-opera och ändå sparsmakad. Vi. Här kunde vi, vår familj och våra vänner få plats. Här kunde jag glida fram i min vita klänning och möta min stilige man. Dessutom ligger kyrkan i mitt absoluta favoritområde, Lärkstaden. 

Vi blev eniga om Engelbrektskyrkan och den 27 maj sa vi ja! Middagen höll vi i det nationalromantiska tornet Cedergrenska, som jag också har en familjekonflikter till. Och när vi kom hem från vår bröllopsresa vann vi budgivningen på en lägenhet från samma tidsperiod. Så kan det bli! 

Äntligen matplats

Det känns fint att påminnas om våra löften varje dag nu i vårt kök. Jag har tänkt i flera år att göra en liten matplats i köket och nu har jag äntligen tagit tag i det. Bordet har jag fått av mamma och på sikt blir det andra stolar. 

Foto: Stiligahem

Kök, lärkstaden
Kök, lärkstaden
Kök, lärkstaden
Kök, lärkstaden

Linje

Relaterade nyheter

IMG_6519
Designikoner
Stiligahem besöker
18 september, 2023

Reijmyreglasen gör drycken

Stiliga hem
Reijmyreglasen gör drycken Det kräver fem personer för att göra ett av Reijmyres lövtunna kristallgla...
Kantareller
Trädgårdsdagboken
3 september, 2023

Skördetider

Stiliga hem
Skördetider Almanackan säger 1 september och skogen dignar av bär och svamp. Den regniga juli månad f...