Lägenhet med högt i tak

Välkommen till Stiligahem

Så har jag äntligen bestämt mig för att börja blogga om det jag verkligen tycker om. Och det här är det första inlägget.

Stiligahem är bloggen för dig som gillar antikviteter, historiska miljöer, designikoner och vackra klassiska hem. En och annan trädgård slinker nog också med. Jag älskar nationalromantiska byggnader och bor själv i en sådan våning i Stockholm, så det finns risk att det nationalromantiska inslaget kommer att dominera.

Synonymer till stiligt är elegant, smakfullt, vackert, ståtligt, tilltalande och flott. Det är min ambition att bjuda på den typen av miljöer från olika tidsepoker här.

2008 startade jag och herr J den lantliga inrednings- och trädgårdsbloggen Solåkra, där fokus har legat på allt det som hör lantlivet till. Med åren så har längtan att förkovra mig och skriva även om stadslivet vuxit sig starkare och Solåkra-ramarna har känts för snäva. 

Vi ville föra en dagbok över renoveringen, samla bilder på inredning som inspirerade och på det sättet följa utvecklingen. Så blev vi trädgårds-kära och bloggen har mer och mer utvecklats till en trädgårdsblogg. Och genom den har jag lärt känna otroligt många människor. Och så ibland, kommer det bilder från vårt liv i staden. Mest under vinterhalvåret.
 
Många gånger har jag tänkt på att göra inlägg, men så har jag låtit bli för att det inte passar i formatet. För att mitt liv i staden och mina intressen där är så vitt skilda från det liv vi lever på Ledighetsparadiset. Sagt och gjort. Därför vill jag renodla Solåkra-bloggen till att vara just lantlivs, renoverings och trädgårdsblogg och låta min nya blogg Stiligahem få vara min andra sida. Stadslivet, intresset för antikviteter, klassiska hem, lyx och flärd osv. 

Solåkrabloggen

Välkommen