Lärkstaden Röd hall

Vår solgula hall

Så här såg vår hall ut i julas, och för några dagar sedan. Vi har levt med en underbart varmt röd hall i tio år. Det var dags för en förändring. Nu lyser den gult som solen. Nu får du se hur det blev.

Det var när jag såg bilderna från Nationalmuseum som jag bestämde mig för gult. Jag hade egentligen instinktivt tänkt välja en annan liknande gul kulör men jag blev lite osäker på hur färgen skulle te sig i ett rum som saknar fönster, så jag garderade mig ytterligare provburkar. Dels en krispigare ljust gul och den mildare ”Yellow ground 218”. 

I Storbritannien ser man ofta guldfärgade föremål i rum med gula väggar. Jag har alltid tyckt att det ger ett sobert och elegant uttryck och vi ville ju gärna få till just den känslan.  Det blev till slut Yellow Ground och det blev helt perfekt. 

1DF91D60-30C5-4F21-B9C5-C6A66CA55B11

Vi grundmålade allt vitt, dels för att den röda färgen är rätt kraftfull och sedan för att vi ville  sänka färgfältet och låta taket gå ned längre. När vi målade här sist lät vi de tidigare ägarnas kant styra, men egentligen stämmer det inte med arkitekturen, så den här gången valde vi en ny höjd och tejpade. 

Ommålning hall Stiligahem
Gul hall
Gula hallen hos stiligahem

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7476
Stiligahem besöker
Trädgård och växter
15 juli, 2024

Bo på Hälsingegården Träslottet

Stiliga hem
Bo på Hälsingegården Träslottet En vän ställde frågan var man ska bo om man besöker de vackra Hälsing...
IMG_7425
1900-1929
Arkitekturhistoria
Stiligahem besöker
14 juli, 2024

Tjolöholms slott – interiören

Stiliga hem
Tjolöholms slott - interiörer Det är som att komma till England, fastän vi är utanför Kungsbacka på...