Kröns trädgård, klotpil

Kröns trädgård, Väddö

Vädret är lite ostadigt. Det har varit så fina dagar den här sommaren att det inte gör något. Det är ganska skönt att vara inomhus också. Vi behövde något litet blickfång i trädgårdslandet och ytterligare en Schersmin.  Så vi gjorde en utflykt till Kröns trädgård på Väddö. 

Kröns trädgård ligger vid Väddös centralort Älmsta, i närheten av Väddö kanal. Det är en inspirerande handelsträdgård, både bohemisk och ordnad, med en charmig restaurang. Vackra dagar tar man sitt fika med sig ut i något av de hemliga trädgårdsrummen och sitter både avskiljt och inte. Gångarna svämmar över av magnifika daggkåpor, fjärilar och humlor surrar. Underbart. Vår son var på uselt humör så det var inte lätt att vare sig fotografera eller njuta av allt fint, men det här är ett utflyktsmål jag gärna återkommer till. 

Kröns trädgård

Foto: Stiligahem

Kröns trädgård. Foto: Stiligahem
Kröns trädgård. Foto: Stiligahem
Kröns trädgård. Foto: Stiligahem
Kröns trädgård. Foto: Stiligahem
Kröns trädgård. Foto: Stiligahem
Kröns trädgård. Foto: Stiligahem

Det finns ett trevligt café på Kröns trädgård där man kan köpa lite lättare luncher eller fika. I trädgården finns det flera sittplatser om man vill vara ute.

Väddö gårdsmejeri, Älmsta

Väddö gårdsmejeri

Ett stenkast från Kröns trädgård ligger Väddö gårdsmejeri som säljer goda ostar och en cheddarost till hamburgare som verkligen är värd en omväg. Och där kan man också fika.  I Älmsta kan man avnjuta en middag på deras hamburgerställe och glasskafé. Älskar närodlat. 

Väddö gårdsmejeri

Väddö kanal

Överhuvudtaget är Älmsta ett ganska trevligt utflyktsmål när man lärt känna det. Det är mysigt att promenera längs kanalen. Den första kanalen lät byggas av Gustav Vasa  som år 1553 beordrade nio socknar att gå samman för att rensa och påla kanalen. Dagens kanal började grävas 1820 av soldater som kommenderades till detta arbete från olika regementen. År 1835 öppnades kanalen för trafik. 

Linje

Relaterade nyheter

IMG_7128
Hos oss i stan
11 februari, 2024

Tulpaner, te och argenta

Stiliga hem
Tulpaner, te och argenta Vi mellanlandar här hemma efter att ha hämtat sonen på ett ställe och kört...
bibliotek moodboard roslagsbacken
Hos oss på landet
7 februari, 2024

Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken

Stiliga hem
Moodboard: Biblioteket på Roslagsbacken Efter många olika tankar fram och tillbaka har jag landat i a...