DC9C5B2F-FF4E-4FD7-B45F-56CBA5468D4B

Tankar kring en samling

En bricka, ett gäng med småskålar och ett fiskfat. Det är ingen stor samling, men en kär sådan. I morse kände jag för att plocka fram mina olika Fornasettiföremål och bara titta på dem. Studera detaljrikedomen. Bestämma vilken rosett på de små skålarna som jag gillar mest. Och bara njuta.

igår hade jag besök av Carina (Bigfootc) som jag lärt känna genom instagram. Vi pratade om livet i största allmänhet, men även om att förlora en förälder, barnuppfostran och lite grann om inredning. Fastän inredningspassionen puttrade där under ytan som en gemensam faktor. Som alltid när man har de där härliga samtalen sätter det igång tankar. Och för mig blev det tankar kring inredning och varför det är viktigt för oss båda. Vi berörde det. För mig handlar det om ett perspektiv, om viljan att känna sig lycklig, att vara glad att känna sig nöjd.

Saker man blir glad av

Man behöver tallrikar, glas, vaser och brickor. Då kan man antingen välja första bästa funktionella eller så kan man inköpa saker som man får en anknytning till. Att använda Fornasettibrickan som jag fått av mamma eller ta fram kannan med specialglasyr som jag fått av mina vänner när jag fyllde 40, eller tända mina kandelabrar som jag letat efter i tio år och sparat samman till under en lång tid. Det handlar för mig om en vardagsglädje, en förmåga att känna lycka åt det lilla, även när livet i det stora är kantat av kaos. Att varje föremål är utvalt och kopplat till en händelse eller en person genom hela mitt liv. Att se varje föremål, att uppskatta formen så väl som funktionen.

Nu börjar lördagen och vi ska i eftermiddag på födelsedagsfirande inom familjen. Det blir min första sociala sammankomst på sex veckor. Och det glädjer jag mig till. Smärtan är fortfarande påtaglig och jag vaknar flera gånger per natt, men nu känns det ändå som om jag kan börja fungera mer normalt.   

Foto: Stiligahem

FB8CEB22-898A-4B60-9A80-7BB845B1E87E

Linje

Relaterade nyheter

Hela bordsskivan, Philip and Kelvin Laverne
1930-1979
Antikt och auktion
Designikoner
21 april, 2024

Funktionell möbelkonst av Studio LaVerne

Stiliga hem
Funktionell möbelkonst av Studio LaVerne Far och son, Philip (1907-1987) och Kelvin (1937-) LaVerne i...
Marienlyst, Björn Wiinbladh, Gemla
Föremålet
Hos oss på landet
13 april, 2024

Marienlyst om stolen, slottet och kurbadet

Stiliga hem
Marienlyst om stolen, slottet och kurbadet Marienlyst, såklart heter stolen det. Bara ordet gör mig...