Mina drömmars slottskök

(null)

Jag erkänner att rubriken är lite publikfriande, för det finns många slotts- och herrgårdskök jag faller för. Men Tureholms slotts kök hör definitivt till dem som lägger sig på minnet. Tack @mariaisabelhansson på instagram för tips. 

Jag tänkte också att det behövdes lite tallrikshyllor, blått porslin och klassiskt elegant inredning här på stiligahem. Den här typen av inspiration var anledningen till att jag startade den här bloggen för nio år sedan. Jag började blogga 2008 ganska exakt för 14 år sedan. 

Jag och herr J är i en period då vi tänker mycket på nästa steg i livet. Vad vi vill göra. Vad vill vi prioritera. Det är härligt att låta drömmarna få flyga fritt. Vi har ju ett stort men mentalt litet barn. Och det var anledningen till att vi köpte furuparadiset och inte ett sekelskifteshus med renoveringsbehov. I takt med att sonen växer har livet blivit mer begränsat och tufft. Därav färre inlägg på bloggen de senaste två åren. I höstas fick vi mer avlastning och så mår sonen bättre. Då blev skillnaden så tydlig. Och vi börjar drömma igen. Dels om hur vi vill nyttja ledigheterna på bästa sätt. Träning och sociala aktiviteter står på min önskelista och så håller vi på med ett gemensamt bokprojekt.  Men också de där lite mer galna och kanske orealistiska drömmarna. 

En av drömmarna vi haft under alla år är herrgårdsdrömmen. Och i den drömmen har jag ett sånt här härligt kök. Det som är så härligt med drömmar är att de kan få vara just drömmar utan några som helst realistiska tankar på vad det krävs att underhålla och sköta dem. Och det är ju underbart. Njut


(null)


#1 - - Karin:

Hej,
Tack för att du gläntar på era drömmar och kanske nästa steg i livet. Det är spännande att få följa med här. Ibland får drömmar kanske bara förbli drömmar av olika anledningar men plötsligt kanske det händer... Jag är å glad att vi efter många års längtan äntligen fick köpa vårt oansenliga lilla hus men med ett fint läge som passade oss. Jag älskar också sekelskifteshus och har lämnat ett sådant från barndomen och drömmer fortfarande om kakelugnar, spröjsade stora fönster och spegeldörrar. Kram

Svar: Det fina med drömmar är att man kan låta dem vara det. Vi pratar mycket om nästa steg. Vi känner oss ganska tillfreds med båda våra boenden, så det är inte ens säkert att vi vill göra förändringar. Vårt roslagshus är perfekt för oss på så många sätt, så vi stannar nog där längre än vi tänkt oss. Det var ett hus vi köpte med hjärnan, men kommit att älska. Det är så roligt att ni hittat ert paradis till slut.
Stiligahem - mer än en vanlig inredningsblogg