Ljusblå accenter

(null)
Jag vaknar denna morgon och vill jag fylla rummen med vår. Igår på Tjugondedag knut åkte granen ut och tomrummet längtar efter det skira. Våren för mig är synonymt med pastellfärger. Kanske är det därför den här sekelskifteslägenhetens ljusblå detaljer fångar mig. 

Det behövs verkligen inte mycket. Jag plockar bara bort några mörka kuddar i soffan, tar fram en ljusblå duk, ljusblå ljuslyktor och kinesiskt porslin i blått och vitt, så är stämningen där. 

I morse när jag vaknade var jobbdatorn helt stendöd. Död. Och jag som jobbade sent igår för att komma i kapp. Lyckligtvis fanns en lånedator på Södermalm. Den har nu ominstallerats för att jag ska kunna använda den. Mina extra inarbetade timmar igår är som bortblåsta. Istället för att vara i fas sitter jag nu i skiten. Det fick helt enkelt bli ett blogginlägg på resorna fram och tillbaka. Jobba ikapp får jag göra lördag/söndag kväll när sonen somnat kl 22. Suck!

I mina fönster blommar amaryllis och solen tittar in. Strax kan jag börja arbetsdagen! Trevlig helg! 

(null)

(null)
Lampan heter Romeo soft och är formgiven av Philippe Starck för Flos. Idag är skärmen i glas i produktion. 

 

#1 - - Madeleine:

Oh, vilket sammanträffande! Denna lägenhet har jag också förälskat mig i. Allt är så vackert och smakfullt!
Vet du förresten vart lampan över matbordet heter? Jag kan inte hitta den på nätet men ser den så ofta. Du brukar ju ha koll på inredningsklassiker :)

Trevlig helg!
Madeleine

Svar: Så roligt att du också gillade lägenheten. Lampan ser ut att vara Philip Starcks Romeo. Man ser den oftare med glasskärm, men den finns också i tygskärm har jag sett.
Stiligahem - mer än en vanlig inredningsblogg

#2 - - Madeleine:

Tack snälla för svar! Jag förstod att du skulle veta :)