Klä om stegpall


(null)

Det blev Emma von Brömssens tapetmönster Hares in hiding som till slut hamnade på min stegpall. När jag väl kom på att det gick lika bra att använda tapet som plast till stegen kunde jag bestämma mig ganska snabbt. 

Jag är inte någon kreativ DIY:are som kan trolla fram något vackert av något alldagligt. Däremot beundrar jag ett par kreatörer på Instagram. Jag är en mer lösningsorienterad typ som blir kreativ med ramar. Min styrka ligger mer åt att lösa problem snarare  än innovation. 

Jag har alltid gillat glänsande stål. Stegpallar är både vackra i formen och praktisk i funktion. I min värld är det den perfekta kombinationen. Herr J är inte lika förtjust i den här typen av pall, inte heller mönstret, så jag får hålla mig till pallen. Vi för också långsamt in gröna detaljer i utrymmet köket och biblioteksgången. 

(null)

Det här är vad som behövs: 
  • Skalpell och skärmatta 
  • Underlägg av kork (Ikea)
  • Lim som funkar på metall
  • Klar hobbylack 
  • Tapet 
(null)
Jag använde de gamla linoliumstegen som mall, både med korkunderlaget och för att skära ut tapeterna.
(null)
Redan i det här läget kändes det bättre.
(null)
Därefter limmade jag tapeten på korkunderlägget.
(null)
Och därefter limmade jag korken mot metallen. Det svåraste var faktiskt att välja ut vilka delar ur mönstret jag skulle använda. Pallstegen är ganska små. Jag är ändå rätt nöjd med att känslan av harar som anas genomsyrar utseendet. Här rekommenderar jag att man använder tvingar för att säkerställa att kanterna greppar underlaget.
(null)
När allt lim torkat målade jag två lager med hobbylack.
(null)
Före
(null)

Foto: Stiligahem.se