5 x På min önskelista just nu

(null)
Det är en härlig känsla att upptäcka att man är i synk med varandra. Jag som trodde att vissa saker är för moderna för herr J fick upptäcka att det inte alls var så och att vi funderade i liknande banor fast på olika sätt. Tänk vad en spontan promenad förbi butiksfönster kan göra. Här är några av de saker som jag drömmer lite om just nu.

(null)

1. Lampan Gweilo Han PE i akryl och med ledbelysning av Partisans för Parachilna. Foto Parachilna | Paustian
|Är det en skulptur eller en lampa. Gränsen är hårfin. Namnet Gweilo betyder spöke på kinesiska och det är ett passande namn. Hos oss skulle jag kunna tänka mig den här på flera platser; i ett av matsalens tomma hörn eller i hallen som motvikt till byrån. En klåfingrig hobbit gör det förstås orealistiskt, men drömma kan man. 

(null)

2. Kroken rosett i mässing av Estrid Ericson för Svenskt Tenn
Jag önskar mig en krok som också är en väggdekoration. Jag tänker mig den för min badrock på landet. Det blir liksom ännu mer högtidligt att gå och bada då. Nästan som en ceremoni. Jag har funderat några år på alternativ, men landar i att både formen och kvaliteten på den här är den bästa. Den här kan jag bocka av från listan. Jag fick den i födelsedagspresent för några veckor sedan. 

(null)
3. Den runda varianten av soffan Amoenus av Antonio Citterio för Maxalto. Foto: Maxalto | Nordiska galleriet
Jag har funderat på en sittplats vid vårt stora fönster och herr J har tänkt på att vi skulle ha något framför den öppna spisen när det blir ett mindre skrivbord. Båda har tänkt att det nog ska vara något stramt. En morgon när vi strosade i Köpenhamn såg vi den här och det satte igång tankarna. 

(null)
4. Taklampan Meshmatics av Rick Tegelaar för Moooi. Foto: archilovers.com
När min mamma flyttade till nytt boende valde hon den här. Den har formen av en kristallkrona och är så diskret vacker i verkligheten med sitt nät av galvaniserat stål och små mässingsdetaljer, precis som vår matsalslampa Den passar i miljöer med antikviteter och karaktär. Den här står högt på önskelistan, nu behöver jag bara hitta platsen.

(null)
5. Grenuttaget Square1 av Avolt. Foto: Asplund store
Den här skulle göra susen på många platser i stan. Vid sofforna där sladdeländet är som värst. Vi har en kabellåda, men det spelar ingen roll hur ofta jag fixar med den, herr j rycker upp sladdarna ur lådan jämt och har inte fattat vitsen. Då kanske det är bättre att hitta en annan taktik. Skulle kunna tänka mig ytterligare en vid mitt hemmakontor. Gillar att det också finns uttag för usb för laddning av mobiler och hörlurar.