Återkommande drömmar

(null)Det finns inspiration som jag alltid återkommer till. Minimalistisk inredning med klassiska föremål från Kina och Japan är något jag fastnar för. Detta är inget undantag.

Ska man inreda så här minimalistiskt så krävs föremål som har ett tydligt formspråk, en tydlig vision, disciplin och en bra balans mellan ljust och mörkt. Här spelar de exotiska föremålen i mestadels mörka neutraler huvudrollen mot en varm krämvit fond. Det är få föremål, men tillsammans bildar de en nästan sakral stämning. Det känns som om den som bor här har något att säga. Om ganska mycket. Varje föremål tycks ha övervägts och valts med omsorg. Det allra mesta har valts bort. Det får mig att tänka på hur lite man egentligen behöver. Även om jag själv inte vill bo så här, så får det mig att tänka och inspireras.

Det finns några saker jag gillar här: 
  • Traditionella högryggade stolar från Kina
  • Att man bevarat de gamla serveringsskåpen
  • Neutrala linnegardiner på en klassisk stång. 
  • Att låta saker få ta sin plats.
(null)
Hela fonden, väggarna, snickerierna och gardinerna har samma varma neutrala ljusa kulör. 
(null)
Två högryggade traditionella kinesiska stolar och en pall. 
(null)
Fint att man här valt ett modernt och ljust bord i ask. Jag brukar förespråka ting som skaver i ögat och gör det hela intressant. I det här hemmet är det just det här vanliga bordet som får den effekten. Ett bord med starkt uttryck hade blivit för intensivt. Här stärker bordet både den sakrala upplevelsen och det funktionella. 
(null)

(null)
Balansen mellan ljust och mörkt. 
(null)
Bomullskvist stärker det asiatiska. 
(null)
Istället för kakelplattor, stora stenplattor i brunt och en stor snäcka. 
(null)
Även sovrummet har få utvalda detaljer. 
(null)
Även vardagsrummet håller samma återhållsamhet. 

Foto: Historiska hem