Roslagsbacken sovrum

Från deppigt till rofyllt

(null)

Vi vaknar upp på landet klockan 06 som vanligt fast det är helg. Fåglarna håller konsert och jag drar upp gardinerna. Vi ligger kvar i sängen en stund och tittar ut mot altanen. Det är mysigt.

När vi var på visning blev jag rent ut sagt deppig av det här rummet. Allt var fel. Det är ett genomgångsrum med ett litet fönster mot norr, som dessutom inte är centrerat på väggen och märkligt planerat. "Vi ska ju ändå bara sova här", sade jag och tänkte att vi nog i allafall kunna förbättra det. För oss fick det praktiska styra när vi köpte hus. Sonen fick det angränsande ljusa rummet och vi tog detta. Husets tristaste. Det behövde bli så för sonens skull.  Vi kunde valt sovrummet i anslutning till köket, men det blev istället bli gäst- och arbetsrum eller det fjärde mot altanen som blev klädkammare. 

När jag vaknar upp här denna lördag morgon känner jag ändå ro. Vi har justerat om här då och då. Jobbat med att skapa balans och ro för ögat. Det här var det första rummet jag målade. Det var helt nödvändigt för att jag och maken skulle kunna trivas. 

(null)
Bokhyllan heter E-hyllan och är från Malmstensbutiken. 

(null)
Några vaser från 1960-talet
(null)
Krokar istället för garderober
(null)

(null)
Gardintyget kommer från Åhléns

Förut:
(null)
Direkt när vi flyttade in hade vi de här gamla släktklenoderna här. Det var väldigt fint. Numera står de i gästhuset. 
(null)
Så här såg dörrarna ut till våra sovrum. Folk som kom hit kommenterade "så praktiskt att ha boden så nära". 
(null)
Nu ser det ut så här
(null)
Ganska mycket kvistlack.

Mäklarbild:
(null)#1 - - Madeleine:

Oh, se trevligt att få titta in i ditt sommarställe. Verkligen mysigt!