En tur i Lärkstaden

(null)

Det bästa i livet är gratis. I helgen gick sonen och jag en tur runt i Lärkstaden. Han behövde en morgonpromenad och jag behövde komma ut. Lärkstaden är nog det område i hela Stockholm som betyder mest för mig av alla områden. Varje gång vi svänger in på Karlavägen norrifrån så  känns det som att komma hem. Jag kan varenda gata och är bekant med varenda utsmyckning i de här kvarteren. Husen byggda mellan 1910-1919 är min estetiska hemvist. Jag älskar så fullkomligt denna arkitekturperiod. Och blir lycklig varje dag av att få bo i ett hus från just denna period.  Och så här års är det så vackert i dessa kvarter. 
(null)
Ett av träden var helt översållad med blommor (ovan och nedan). Jag har aldrig sett något liknande. Och vid Engelbrektskyrkan slår syréner i olika lila nyanser ut. Det pulserar av klorofyll och bäddar in Stockholm i en vacker grönska. 
(null)

Lite närmare Engelbrektskyrkan är det magiskt vacker vägg av äppelblom på spaljé. Den dedikerade jag ett inlägg till förra året. 
(null)

(null)
Den trädgården har också ett av områdets vackraste trädgårdar. Tänk att en stadsträdgård kan se ut så här.

(null)
Sonen älskar svindlande höjder och vi båda njuter av vackra miljöer. Jag tycker så mycket om Engelbrektskyrkan. För 15 år sedan ganska exakt gifte jag mig i den här kyrkan. Parken runt om med sina många trädgårdsrum är också väldigt fin. 
(null)
Sonen har en bra och förhållandevis lugn vecka. Det innebär att vi kommunicerar fint och skrattar och skojar. Han mår i perioder inget vidare och lider av både epilepsi och svår ångest. Under sånna perioder kan jag knappt gå på toaletten, än mindre blogga. Han har inget talat språk, så vi kommunicerar med tecken och bilder. Han har inga oralmotoriska fel, utan det är helt enkelt för komplext. Intellektuell funktionsnedsättning, tidigare kallad utvecklingsstörning, kan se ut på andra sätt än downs syndrom. Man kan inte se på mitt barn att han är som en bebis i hjärnan. kombinationen med adhd gör honom allt annat än långsam  och den autistiska specialtalangen inom balans och klättring som gör att han ger ett atletiskt intryck. 
(null)
Vi hade en så fin och mysig tid
(null)

Foto: Stiligahem 


#1 - - annika stiernstedt:

Tack för ett fantastiskt fint och känslofyllt inlägg. Jag njuter av dina beskrivningar av de vackra detaljerna i vårens utveckling men ännu mer uppskattar jag att du delar med dig av sonens situation. Det är så viktigt att vi som inte lever med detta får större förståelse med hur olika funktionsvariationer tar sig i uttryck och var det för med sig för dem som lever i närheten av dessa. Du och din man är verkligen vardagshjältar och jag tror att er son tack vare er har fått de bästa möjligheter att utvecklas efter sin förmåga. Tack för din fina blogg. Bästa Annika

Svar: Tack kära Annika för de vänliga orden. Det är så roligt att skriva. Det kan kanske förklara varför jag i perioder inte hinner blogga.
Stiligahem - mer än en vanlig inredningsblogg