Drömhus

(null)
Orden villa från 1909 får alltid hjärtat att skutta till av förväntan. Jag skulle gärna bo i en länga, det vill säga ett hus med minst dubbla fönsterpar på vardera sidan av entrén. Det är vackert med långa hus. Och helst ska den ha den klassiska sex-rums planlösningen så man får tre eller fyra rum i fil. 

Det är själva entrépartiet och taket som vittnar om byggåret. Huset skulle med sitt klassiska utseende lika gärna kunna vara 1800-tal eller 1700-tal. 

När vi letade nytt lantställe hade jag kunnat tänka mig något åt detta hållet. Med den skillnaden att jag var mer inne på något i en annan prisklass och vid Mälaren. Nu är jag glad över att det blev som det blev, men dagdrömma får man göra. Bloggen är också ett sätt för mig att bevara och kunna återkomma till sådant jag blir inspirerad av.

På våren kommer också  alltid tankarna på att flytta från lägenheten till hus. Efter femton år i vår våning vet jag att det stannar vid den tanken. För oss är kombinationen lägenhet och lantställe den perfekta. Ändå kan jag inte låta bli att tänka på villaboende. Och drömma lite grann om att bo här.

(null)
Glasveranda med utsikt.  (null) 

(null)

(null)

(null)


Foto:Vildvinsvägen 6 | wrede.se