Äntligen matplats i köket med en fin påminnelse

(null)

I maj är den 15 år sedan herr J och jag sa ja till varandra i Engelbrektskyrkan. Nu i efterhand känns det självklart att det just blev den, men vägen dit var inte rak. Med en personlig poster från Mapiful där plats och datum är markerad blir jag påmind om den dagen. Fint!

Det är bra att låta sig påminnas om den tiden. Särskilt när man har en period då det inte direkt pirrar i magen av lycka. Vi tänker olika men vill åt samma håll och det är ofta en styrka. 

Jag var inställd på att gifta mig i min barndomskyrka från 1100-talet och herr J tyckte absolut Gustav Vasa kyrka. Ingen av oss ville kompromissa. Bröllopsplaneringen var vårt första gemensamma projekt. Och det började med två totalt skilda utgångspunkter. Fast när vi skrapar på ytan har vi olika utgångspunkter men samma målbild. Vi behövde bara hitta ett gemensamt alternativ. 

Herr J bodde vid den tiden i Engelbrekts församling, och jag tror att det var han som nämnde den. Området Lärkstaden var bekant, men jag hade aldrig varit inne i kyrkan. Flera personer avrådde när jag frågade runt. -Men det är ju en begravningskyrka, är inte den lite dyster? Andra trodde att den kunde vara något för mig.  Och herr J tyckte om den fastän han inte sa det explicit. 

Jag minns att jag cyklade dit och mötte upp min fästman för att kolla läget. När jag klev in genom portarna blev jag tagen av den mäktiga och ändå sakrala arkitekturen. Jag kunde inte hindra att tårarna trillade ner för kinderna. Det kändes så rätt. Jag älskar kyrkans starka nationalromantiska arkitektur och sandfärgade väggar. Pampig som en Wagner-opera och ändå sparsmakad. Vi. Här kunde vi, vår familj och våra vänner få plats. Här kunde jag glida fram i min vita klänning och möta min stilige man. Dessutom ligger kyrkan i mitt absoluta favoritområde, Lärkstaden. 

Vi blev eniga om Engelbrektskyrkan och den 27 maj sa vi ja! Middagen höll vi i det nationalromantiskt tornet Cedergrenska. Och när vi kom hem från vår bröllopsresa vann vi budgivningen på en lägenhet från samma tidsperiod, 1913. Så kan det bli! 
(null)

Äntligen har vi blivit med matplats
Det känns fint att påminnas om våra löften varje dag nu i vårt kök. Jag har tänkt i flera år att göra en liten matplats i köket och nu har jag äntligen tagit tag i det. Bordet har jag fått av mamma och på sikt blir det andra stolar. 

(null)

(null)

(null)

Jag har länge funderat på de fina och personliga affischerna från Mapiful. I mitt samarbete med dem valde jag Engelbrektskyrkan i Lärkstaden från serien  Classic Mapiful

 #mapifulfamily #mapiful #yesmapiful
#1 - - karin:

Så fint det blev! Roligt att läsa hur ni tänker och i vilken kyrka giftermålet blev. Jag håller precis med dig om Engelbrektskyrkan, sakral och pampig. Värdigt och vacker. Båda våra barn är döpta där, fast i det lilla kapellet intill, det stora kyrkorummet var under renovering då. Önskar dig en fin fortsättning på påskhelgen.

Svar: Det lilla kapellet är också väldigt fint. Engelbrektskyrkan känns som vår lilla familjs kyrka. Vi brukar ju gå dit på julbön under julafton. Så stämningsfullt
Stiligahem - mer än en vanlig inredningsblogg