Vardagsrummet och en bordslampa

(null)
Vi har varit flitiga säljare på Tradera den senaste tiden. Mest herr J. Och jag tyckte att det var roligt att köpa något, istället för att de hamnade i vardagskassan. Det blev en bordslampa i blåvitt porslin med skärm till domarbordet. 


På bilden ovan kan du se hur det såg ut i förra veckan. Längre med hur det blev. Vi kom ut vid lunchtid i lördags. Solen sken och det är minst en decimeter snö. Ett härligt vinterlandskap. Sonen och jag tog pulkan och testade områdets backar och vi fyllde på fågelborden i äppelträdet med talgbollar, solrosfrön och jordnötter. Vi hade också med oss vinteräpplen till rådjuren. I jordnötsmataren satt det nyss sex stycken småfåglar. 
  (null) 
I vänstra hörnet stod det tidigsre ett skåp, men nu blir det alltså en tv istället. Skåpet är flyttat till motsatt sida. 
(null)
Så här blev det med skåpet. Jag tycker att skåpet och domarbordet funkar fint tillsammans, men med Gripsholmsfåtöljen på vänster sida om domarbordet blir det en gammal grej för mycket. Nåväl, det får vara så ett tag. 
(null)
Här ser du hur det ser ut från hallen och med vårt nya kök. Vi funderar också på att ha en kelim vid soffan och flytta den beige in till vårt sovrum. 
(null)

(null)

Så här blev det med den nya lampan. Vi har funderat länge. Jag ville ha en rund lampfot, men var egentligen inne på att det kunde vara en färg eller en rolig form. Min första tanke var att det skulle vara fint med en lampfot i blåvitt kinesiskt porslin. Det blåvita ger lite fräschhet till de honungsgula väggarna. Många antika dito är så stora, så det fick bli en nytillverkad från Markslöjd. Jag är väldigt glad över den här. #1 - - Madeleine:

Spännande att se vad det blir för fåtölj. En Eva-fåtölj kanske?

Svar: Just nu tänker jag på en Jetson, men jag vet inte om det blir det. Vi har varit ute på promenad. Det biter härligt i kinderna
Stiligahem - mer än en vanlig inredningsblogg

#2 - - Madeleine:

Ja, den är ju otroligt skön och dessutom snurrbar. Klart ni ska ha en sådan! Ja, vilket vinterväder! Man behöver inte åka till fjällen :)

#3 - - Ann:

Jag blir alltid lika sugen på att ”hoppa in i bilderna” och få vara med och möblera. Fint med domarbordet framför fönstret!

Svar: Så roligt att du gillar att följa våra äventyr på landet. Om du kommer på något du tycker vi borde göra eller ändra så får du gärna skriva om det. Det är kul att höra. Ibland blir man lite hemmablind
Stiligahem - mer än en vanlig inredningsblogg