Projekten på Roslagsbacken 2020

För oss som familj har 2020 varit ett ganska bra år, konstaterar herr J och jag när vi summerar året. Ett sparsamt år tänkte vi när vi planerade för ett år sedan. Trots, eller snarare på grund av det, har det hänt en hel del i trädgården och inomhus. Häng med och se några av årets mest uppskattade inlägg.
  (null)
2020 var året då jag bara fortsatte att bada och blev helt beroende av att simma i havet. 
(null)
Jag köpte den här slingan för några år sedan, men i år kom jag på hur den skulle hänga. Så mysigt!
(null)
Det här utrymmet hoppas jag att vi kan omvandla till glasverande under det kommande året. Det behövs gjuta nya plintar, nya väggar och nytt golv. När vi flyttade in trodde vi att det skulle räcka med nya fönster och en dörr, men det är ett större projekt. Under två somrar har våra snickare använt detta som byggarbetsplats, men i våras rensade vi upp, städade och ställde ut två stolar vi hade över. 
(null)
 
(null)
Trädgården bjöd på rosparad
(null)
Vi fixade med den här rabatten där vi bland annat har rosor. I år odlade herr J sina pumpor här (nedan)
(null)
 
(null)
 Vi hade några härliga lediga dagar. Det här är en av de bilder som ni gillat bäst på instagram.
(null)
 
(null)
Markisen skyddar både från sol och regn. En sak vi nog aldrig själva skulle investerat i, men som är oumbärlig. Tack, tidigare ägarna
(null)
Här sitter vi gärna!  
(null)
 
(null)
 
(null)
 Härligt att paddla
(null)

Jag tycker om att summera året. Det är lätt att året färgas av de senaste månadernas känslor men när man ser tillbaka så blir det tydligt att det här året, och alla andra år, innehåller både glada överraskningar, uppfyllda förväntningar och det som inte alls blev som man tänkte. Men framförallt sker det massor med saker man inte har en aning om.
 
Det bästa som hänt i år rör oss som familj. Vi har fått mer avlastning, vilket i sin tur möjliggjorde en efterlängtad resa till Fiskebäckskil några dagar. Vår son kan nämligen inte sitta i bil mer än 1 timme åt gången, max. Ibland inte ens det. Corona-anpassningar är en bagatell mot planering och förberedelser när sonen är med. Sonen fick sömnmedel och vi får sova bättre för det mesta. Ett av mina mest engagerande inlägg under året är det mest personliga, där jag skriver om att vara stark och svag. 
 
I stan har vi fått saker på plats:
(null)Vi  har rensat ut i alla skåp, hyllor och förråd både hemma och på landet och sålt en hel del på Tradera. Några tavlor från vinden flyttade ned till väggen.
(null)
Vi 
tog äntligen tag i en del i vardagsrummet som inte är så rolig. . Via länken kan du se hur det såg ut förut

Vi restaurerade trasiga ramar och satte upp dem i hallen (null)         Vi köpte en stol jag önskar mig i så många år, från Fornasetti  Och så tillkom the Huntsman chair, ursprungligen tänkt till landet,  men den blev kvar hemma i stan. (Stolen syns lite högre upp).
(null)
 

På Roslagsbacken har det också hänt en hel del:
Vi fick fiber, och har jobbat mer från landet. En av våra tankar när vi köpte huset var att ge varandra mera egentid och nu under pandemin och med superfiber har det faktiskt också blivit så. Herr j lämnar barnet på skolan och åker ut till landet jobbar och sover och hämtar honom. Och jag har varit i stan och byter av herr J på landet. Ser fram emot ljusare dagar då vi gör så igen.           (null)
Vi tog äntligen tag i makens arbetsrum/gästrum. Det blev överdrag till soffan, gardiner till fönstrena och en båt-modell till fönstret. 
(null)
 
Vi gjorde en hel del el-arbeten, bland annat grävde vi el till Djurgårdslyktan  och fixade med uttag till julbelysning. Vi köpte också en fantastisk flaggutsmyckning. Vårt hus ligger på den högsta punkten i området och flaggspelet har synts över hela området. Så fint.
(null)
Vi grävde ut dammen och gjorde den tre gånger så stor 
(null)
 
(null)
 
Idegranshäcken (nedan) är nog en av årets bästa investeringar. Efter alfrida fick vi full insyn till vår trevliga men röriga granne trädgård. 
(null)

(null)
 Den här delen av trädgården har jag inte visat. Här har vi grävt ut och rensat marken på rötter, vi har också börjat strukturera området med odlingslådor, sten och plattor. Vi planterade också hallonplantor. Här finns det fläder och körsbärsträd sedan tidigare. Vi flyttade också en krusbärsbuske hit. 
 
(null)
Saker som inte syns. Ser ni gärdsgården? I somras flyttade vi en del av gärdsgården på framsidan och reste och lagade den här delen. Sammanlagt cirka 20 meter. 
 
(null)
 Tegelrabatten förlängdes 
(null)
 
(null)

Och sist men inte minst har vi påbörjat köket. Nu är det snart klart. 

#1 - - Madeleine:

God fortsättning på det nya året!
Jag är ju en trogen följare av din blogg som jag tycker är så trevlig. Speciellt gillar jag att följa vad som händer på Roslagsbacken. Spännande med nya köket!

Madeleine

Svar: Du är också en trogen kommentatör här. Och det uppskattar jag. Det blir kanske fler inlägg om Roslagsbacken just för att jag vet att du gärna läser dem. Vill önska dig en fin helg
Stiligahem - mer än en vanlig inredningsblogg

#2 - - Madeleine:

Men så roligt!
Trevlig helg du med, i det vackra snövädret!

#3 - - Karin:

Hej,

Så mycket som ni har renoverat och fått gjort. Bra att göra en summering för sig själv, ibland glömmer man bort hur mycket som faktiskt är gjort. Jag har en, inte så bra, förmåga att se allt som jag villhöver göra. Skall nog fundera på en egen lista, åtminstone för egen del. Kram

Svar: Ja, fokus blir lätt det som ligger framåt och inte det som har varit. Vi hade en ganska diger lista på vad vi ville göra här. Villhöver-listan. Det är ofta det vi pratar om så jag tycker att summeringar är bra. Vi kom på att vi gjort ganska mycket i år. Hoppas att du får en fin helg i snön
Stiligahem - mer än en vanlig inredningsblogg