En helg på Roslagsbacken med lite av varje

(null)

Sonens lägerhelger brukar präglas av att vi får mycket gjort. Den här helgen blev inte något undantag. Vi landade på landet i fredags kväll och har jobbat på med olika projekt mest hela tiden. Så härligt. 

Ni kan säkert ana hur skönt det var att plocka bort byggpapp och dammsuga och torka  golvet i vårt nya kök och i vardagsrummet. Det var det första jag gjorde. Nu är alla golv skurade.
(null)     
På agendan i helgen stod att möblera om i vardagsrummet. Vi letar efter ny matta och funderar på en nättare fåtölj. Och så har vi bestämt oss för att ha tv här. Så vi har flyttat ett hörnskåp. (Det mörka på bilden) Det ser inte så kul ut nu med tre lite äldre grejer på rad, men det blir bra när vi fixat klart..
(null)
En härlig promenad blev detockså. Underbart när solen lyser. Det gör så stor skillnad.
(null)

Sonen är snart tretton och en annan grej vi fick gjort är att göra i ordning hans rum. Plocka bort de saker han inte använder, byta batterier på det som ska vara kvar och skura rent. Fåtöljen från vardagsrummet fick flytta in och en golvlampa från gästhuset. Och upp kom nya gardiner. 

Herr J har gått in i en Traderapsykos och lägger ut saker hela tiden. För ett år sedan flyttade herr Js farmor till ett hem och senare i år ska min mamma flytta från hus till lägenhet. Så vi har gått igenom våra förråd och gör plats för det ärvda. Det känns skönt att varje sak får sin plats. 

(null)

Och sedan började jag att måla det som behövde ett lager färg i köket. Jag satte upp lite täcklister där det behövdes och när jag vände bort ryggen så hade han demolerat de tegelsidor som omhuldar vedspisen. Yes!  

På bilderna nedan kan du se hur det såg ut tidigare. Där vad vedspisen står ska det på sikt komma en ny vedspis och då gör vi väggen. 
(null)

(null)     #1 - - Madeleine:

Alltid lika mysigt att titta in på Roslagsbacken :) Trevligt att ni har fått köksö.

Svar: Hej Madeleine, ja köksön är det bästa med hela köket. Det har blivit en riktig samlingspunkt på helgerna. Ännu mer så blir det i sommar och när vi dukar upp och har gäster. Längtar
Stiligahem - mer än en vanlig inredningsblogg