Som kolasås och pistageglass

(null)

Jag är inte särskilt förtjust i glass. Däremot gillar jag glasskulörer. Det är ju himla skönt att inte ha alla slags laster. Jag funderar en hel del på färgtoner och kulörer i vårt vardagsrum hemma i stan. Har funderat på en annan färg på soffan eller om vi skulle tänka nytt på bröstpanelerna och väggarna. Kanske kan man tänka annat än neutraler som bas? 

Den här lägenheten inspirerar mig i sitt färgval, fastän det är lite mer pastelligt än min vanliga färgskala. Vi har ju mycket brunt hemma hos oss också. Kolasås på pistageglass fungerar väldigt väl som baskulörer tycker jag när jag ser de här bilderna. Det känns vårigt och ändå allround Vad tycker du?
(null)
Kaare Klints vackra Faaborg chair gör sig fint i fönsternischen och bord bakom soffa är ett klassiskt grepp jag faller för, jämt. De gräddvita väggarna och svagt pistagegrönasnickerierna gör sig så bra. 
(null)         
Sideboard med böcker och travar med Residence magazine. Till höger ännu en dansk klassiker; Poul Kjærholms K22 loungestolar!   
(null)
I vänstra hörnet står en av mina favoriter från Svenskt Tenn; pallen Tutankhamon, Modell 1063. Till höger bokhylla av Mogens Koch. (null)         
Jag känner igen den direkt; Mogens Kochs vackra och smäckra bokhylla. Den finns i mitt föräldrahems bibliotek. Har man vuxit upp med världens snyggaste bokhylla är det svårt att tänka sig något annat. 
(null)
(null)
Mogens Kochs vackra bokhyllor i fonden. Skrivbordet är vackert vintage, säkerligen danskt. Skrivbordsstolen är den klismosinspirerade stol 300 i valnöt och Björk från Svenskt Tenn. Dagbädden till höger i bild är Poul Kjærholms klassiska PK80#1 - - Sarah:

Hej! Jag undrar om jag skulle kunna få hyra din otroligt vackra lägenhet för en plåtning den 10 mars? Självklart mot ersättning och du får använda bilderna som du vill sen :) Jag kan skicka mer info om du är intresserad :)

Svar: Hej Sara, det är inte min lägenhet som finns på bilderna i det här inlägget!
Stiligahem - mer än en vanlig inredningsblogg

#2 - - Malin:

Oj vad fint. Så skulle jag vilja att min lägenhet skulle se ut

Svar: Så roligt att du också känner så. Jag blev också väldigt sugen på att få in lite pistagegrönt i vår lägenhet.
Stiligahem - mer än en vanlig inredningsblogg