Roslagsbacken bibliotek, moodboard

Moodboard: Litet bibliotek

Min favoritplats på landet är den gång som förbinder köket med de privata delarna av huset. Jag kallar platsen för mitt biblioteksorangeri eftersom jag har böcker på ena sidan och ett stort glasparti på den andra. Där sitter jag året runt med mitt morgonkaffe och njuter av livet. Kan man bli annat än lycklig av böcker och trädgård I julas fick herr J en idé och nu kan jag inte släppa tanken på hur bra det skulle bli. 
 
Inspirationsbild: Onekindesign.com
 
Så här ser biblioteksorangeriet ut i dag. Bakom bokhylleväggen har vi en bastu som vi faktiskt inte använder så ofta och makens idé är att öppna upp och göra hela delen till ett bibliotek med inbyggda hyllor från golv till tak och sätta in ett lite större fönster. Då skulle man kunna sitta där och få både förmiddagssol och kvällssol. Vi har inte så många fönster åt baksidan, så att göra den här delen mer användbar skulle verkligen göra mycket.
 
Så här tänker jag mig biblioteket:
Istället för en liten bastu öppnar vi upp mot altanen och får en liten juvelbox till bibliotek. Mot befintlig murstock i tegel kanske en liten kamin.
 
 
Moodboard
1. Platsbyggda bokhyllor i färgen Yearbridge green, no 287 från Farrow & Ball2. Gripsholmsfåtölj i engelskt röd med ljusgrön gripsholmsruta från Metropol auktioner3. Gasolkamin "Provence" av Honeyglow från Gasolkaminen4. Matta "Nari" cactus green från Chhatwal & Jonsson5. Kruka gul i keramik från Svenskt tenn6. Tyger från Colefax & Fowler: Mönstrade i bakgrunden, Jardine - red, grönrutigt Eaton check - sage, mossgrön chenille Mylo - olive och rödvit ikat Apsley - red.
 
#1 - - Ann:

Vilken otroligt bra idé av maken! Vad bra med en planlösning så att man ser alla rumssamband. Det här projektet ser jag fram emot att följa. Ny dörr in till klk då och så en bokhylla i fonden i stället. Så fint det kommer bli!

Svar: Klädkammaren blir del av ett stort badrum med förvaring, men det är på lång sikt. Men det här kanske blir av i år. Jag tror att det skulle bli så bra.,
Stiligahem - mer än en vanlig inredningsblogg

#2 - - Karin:

Det ser verkligen ut att kunna bli bra. Så skönt att samla alla böcker på ett ställe tycker jag. Fint moodboard, härliga färger!