Adventstid och traditioner

(null)

Vi inledde första advent på allra bästa sätt i år med adventskonsert i Uppsala domkyrka. Maken studerade i Uppsala och för sjutton år sedan blev en av våra dejter till denna adventskonsert. Det blev sedan en tradition som vi nu kunde återuppta eftersom sonen var på läger. 

Jag mindes den pirriga känslan första gången vi var här. Spänningen i att vara på dejt med någon jag hoppades på, men inte riktigt vågade tro på. Och så nu där vi sitter i bänkraden som ett så självklart vi. Den första resan var dock inte särskilt lyckad. Vi missförstod varandra och åkte tysta tillbaka till Stockholm. Kärleken övervinner dock allt. Några dagar senare hadde vi rett ut missförstånden. Och the rest is history. Året därpå friade han till mig och vi gifte oss efter ytterligare ett halvår.
(null)

(null)

Det var mycket med honom som var så självklart. Han jordar mig. Får mig att stanna upp och vara i nuet. Jag är annars en ganska övertygande och intensiv person. Jag är ingen behagfull och vän skönhet direkt, inte särskilt fåfäng och kvinnlig, utan mer som en virvlande bubblande urkraft. Åtminstone inuti. Maken är med sitt lugn, integritet och snabba intellekt en person som inte rubbas. Inte ens av mig.  Det är bra för mig. 

Dessutom bottnar vi i samma  grundvärderingar och livsåskådning. Alltid ur olika perspektiv. Vi båda gillar det lite högkyrkliga, det högtidliga och vördnadsfulla. Vi sätter familjen först och våra drömmar går i takt.  Vi hör till det utdöende släktet julkortsskrivare och vi har en julkrubba i vårt hem. 
(null)

Årets resa till Uppsala var däremot väldigt lyckad. Vi fick fina platser, åt en trevlig lunch och gick en härlig promenad. På kvällen var vi bortbjudna på glögg.

(null) 
Så kom äntligen vinterkänslan. Lite lagom mycket snö, tycker jag.
(null)
Det första juliga hos oss är blommorna. Den första advent kom mer saker fram, andra advent är vi på landet och om en dryg vecka, den tredje advent kommer vi ta in granen. Vi behöver klä granen när sonen inte är hemma. Han blir så orolig av stök. Så då får det bli nästa helg
(null)     
Hyacinter hör till favoriterna bland blommor. Älskar doften och kulörerna.