En slags gärdsgård

(null)
Det inte älgarna mejat ned tog stormen. En hel sektion, en 20-30 meter hörna av gärdsgården har ramlat och vi bestämde oss för att själva laga den. Herr J och jag hade olika idéer på lösningar och den här gången blev herr J ingenjören. Hit riktas också blickarna för nästa stora trädgårdsprojekt.

Vi är båda personer som är vana vid att leda. Storasystern som tar ansvar och bestämmer i syskonskaran och ensambarnet som är van att vara mittpunkten. Så nu kan ju föreställa er hur det kan vara. Vi är duktiga på olika saker, så det blir sällan intressekonflikter, men ibland har vi svårt att bestämma vem som håller i taktpinnen. Nu blev det herr J. Och det blev bra, även om det inte blev precis som tidigare. 

Här drömmer vi om att anlägga en potager, det vill säga ett estetiskt tilltalande trädgårdsland. I vår fantasi blir det en blandning av det tuktade och det vilda. En inspirationskälla är vår tidigare potager. När man gör något för andra gången blir det lättare att göra justeringar och ta med godbitarna och dra nytta av erfarenheterna. 

Vi hade någon föreställning om att vi inte skulle ha så mycket att sköta på landet. Vi satte en pallkrage om befintlig rabarber och sate ut några pallkragar för odling när vi flyttade in. Ingen av oss tyckte att det blev särskilt bra. Att få upp gärdsgården för att få en fin inramning kändes nödvändigt. I vinter ska vi elda riset, vårt gamla kök och annat vi har liggandes på baksidan av uthuset. Därefter inleds uppbyggnadsstadiet.

(null)


#1 - - Ann:

Så fint gärdsgården smälter in mot tallarna! Det var verkligen ett lyckat projekt.
Önskar dig en trevlig helg.

Svar: Så glad jag blir över att höra att du gillar vår gärdsgård. Det tog några timmar att få upp allt på plats.
Ann-Charlotte