Gröna fåglar och stänk av hav

(null) 
Kanske var det husets tristaste rum, med fönster som satt på olika höjder. Inget av dem var heller centrerat på väggen. Nog var det så. Ett är i alla fall säkert. Nu är Herr J:s arbetsrum, tillika husets gästrum, det mysigaste. 

Arbetsrummet är det rum som genomgått flest förändringar. Vi har möblerat om och flyttat runt på saker här flera gånger. Från början fick det som blev över, bo här i väntan på att tankarna skulle klarna. 

För ett år sedan hämtade vi blandannat ett mahognyfärgat skåp och en röd orientalisk matta från herr J:s älskade farmor i samband med att hon flyttade in på ett ålderdomshem. Och det fick bli utgångspunkten i inredningen. Herr J har också längtat efter lite marina vibbar allt sedan vi bodde på Solåkra.
(null)
Min kära mamma gjorde tre moodboards som kunde funka med det bruna skåpet åt oss; ett i sand och ljusblått, ett lite mer åt Ralph Lauren-hållet och ett med Josef Franks Gröna fåglar. Herr J valde det tredje. Jag har hela tiden bespetsat mig på en mönstrad hissgardin, som kunde dölja det lågt hängande fönstret. Gröna fåglar tar också upp färgen på både skåpet och mattan. Det svåraste är att hitta en tillräckligt klarblått tyg till soffan. 
(null)
Det här har vi valt:
Gardiner, kuddar och överdrag är gjorda av fantastiska Flitiga Lisa inredning och textil. Det som saknas nu är en kudde i Gröna fåglar och en rullgardin. 

(null)
Fönstret är fortfarande lågt i förhållande till det stora på höger sida, men hissgardinen trollar bort det.
(null)

(null)

(null)

(null)

Som vanligt är även mina bilder på det fula taget ur förskönande vinklar. Det är eg bara på mäklarbilden längst ned som man kan se hur det såg ut. 
  1. Vi fällde in spottar i taket
  2. Bytte ut och förstorade fönstret under soffa 
  3. Bytte ut och höjde upp det lilla fönstret så att det fick samma proportioner som vardagsrummet vid sidan av, 
  4. Byggde fönsterbrädor så att de går att använda.
  5. Målade väggarna, fönsterbrädorna och tak.
(null)
Ovan, som det ser ut nu. Nedan, som det såg ut precis före
(null)

(null)
Här kan ni se hur mycket fönstret har höjts. Det har fått helt andra proportioner. 
(null)
Så här såg det ut under inflyttningsdagen. Det fanns garderober i alla rum; i hallen, i det som nu är klädkammare, i arbetsrummet, i förrådet, vårt sovrum och i sonens rum. Här skruvas en av dem ned. 
(null)
Samma vinkel, mäklarbilder och i kvällsljus nu
(null)#1 - - Madeleine:

Oh, så fint det blev! Jag är inne på liknande gardinlösning: mönstrade längder (Svenskt Tenn) och vita hissgardiner. Lät du Svenskt Tenn sy din hissgardin eller är du så duktig så du syr själv?

Svar: Hissgardinen är sydd med mörkläggande tyg på baksidan. Det är inte jag som har sytt, utan Flitiga Lisa inredning och textil i Bro. Hon har hjälpt mig även i stan. Henne ska du anlita och hälsa från mig. Det blir alltid bra, dessutom en väldigt trevlig person.
Ann-Charlotte

#2 - - Madeleine:

Ser nu att Flitiga Lisa har sytt! Alltid lika trevligt att se bilder från Furuparadiset!

Svar: Så kul att du gillar bilderna från furuparadiset. Det har varit lite skralt på inläggsfronten, men så får det bli ibland.
Ann-Charlotte

#3 - - Madeleine:

Den som väntar på nåt gott (dina inlägg menar jag).
Måste också kommentera det blå tyget till bäddsoffan.
Vi har liknande tyg på vår danska hörnsoffa i sommarstugan. Fortfarande lika nöjda efter 30 år!

Svar: Jag hade blå borstad bomull förut, ett likande tyg, i min soffa. Och det var så bra. Och tåligt. Så jag tror dig
Ann-Charlotte

#4 - - Ann:

Så fint det har blivit och hissgardinen upp till taket var verkligen en bra lösning. Vilken lyx med en mamma som gör moodboards. Hälsa!

Svar: Det är verkligen en lyx att ha en mamma som är inredningsarkitekt. Det är från henne intresset kommer och det är roligt att kunna diskutera något som vi båda är intresserade av. Önskar dig en fin kväll
Ann-Charlotte