Sommarkänslor och avkoppling

(null)

Det här är min favoritrosa nyans. Ögonen dras alltid till saker som har den här kulören. Den känns varm och behaglig. Jag drömmer ibland  om att ha ett helt rosa rum. Den drömmen hör till den kategori drömmar som inte behöver bli verklighet, utan gör sig bäst i fantasin. Men den finns där. Jag vet inte riktigt vad jag skulle ha rummet till, eller när jag skulle vara där. I väntan på det får tiden mogna. 

En mer närstående dröm är en sittgrupp av något slag till vår nya del på Roslagsbacken. Jag velar mellan solstolar och en sittgrupp. Eller kanske både och. Jag vet inte om vi skulle använda solstolarna i någon högre utsträckning, men det ser väldigt inbjudande ut. Kanske skulle det göra något för själen att se en solstol i trädgården och tänka att där kan jag ligga. 

Avkoppling innebär olika saker för olika människor. För en del är avkoppling att sova till 11 och inte ha något på schemat. En sådan dag stressar mig.  För andra är det shopping,  träna eller ansiktsbehandlingar. För mig är det att få jobba i trädgården i min egen takt. Få påbörja och göra klart. Att ha olika trädgårdsprojekt. fika med fina vänner, gå promenad i skogen, eller åka till exempelvis Waldemarsudde. Att laga mat är också skönt. Att göra saker ger mig energi. Att jobba ger mig energi. I 14 år har jag levt med en person som står upp i arla morgonstund. Med junior blev morgnarna ännu tidigare. Även om jag är morgontrött,  så har jag lärt mig att njuta av att börja dagen tidigt. Även om kroppen är seg. Det är också avkoppling. 

Sett ur det perspektivet kanske jag ska satsa på en skön soffa eller några fåtöljer. Jag tror nog det.

Just nu längtar jag till att havet blir njutbart badbart, att solen värmer kroppen och att få rensa bort all kirskål som växer i rabatterna. Japp, sån är jag. Ogräsrensning är livet.


Foto: Broste Copenhagen #1 - - annika stiernstedt:

Visst är våren underbar. Vi är fulla av energi för att förbereda oss för att göra sommaren till den bästa av alla somrar. Planer för odlingar och trädgårdsmöbler, grillmiddagar och vackra dukningar. Underbart att planera och drömma. Eftersom du och jag verkar ha en hel del gemensamt så dristar jag mig till att lägga min röst på en bra sittmöbel. Det kan vara en soffa eller trevliga stolar, där man kan dricka sitt eftermiddagste eller läppja på sitt svala vin i den sköna, varma eftermiddagssolen. När solen står som högst, kommer vi att vilja bada eller vara på stranden. Vi kommer aldrig att finna tillfället för att ligga i solstolen, den kommer bara att stå tom.
Bara en mycket personlig reflektion. Njut av våren!
Annika

Svar: Ja, du har verkligen rätt i det. Jag kan ibland inbilla mig att jag skulle hänga i en solstol, men jag har inte ro till det. Ännu ett område där vi tänker lika. Vi hade en riktigt härlig dag igår. Herr J drömmer om en större damm och igår kväll gjorde vi det. Dammen är grävd och fylld med vatten. Nu återstår lite kanter och växter
Ann-Charlotte

#2 - - Anonym:

Solstolar är precis vad Du o herr J behöver när ni får en chans då H är på läger. Njut när ni kan Anncha. Puss/Gilla

Svar: Tack för ditt goda råd, Gilla. Njuta ska vi göra när vi kan. Hoppas att ni har en fin helg
Ann-Charlotte