Regnmätning första maj


(null)
Det kan skilja sig en hel del i väder mellan Stockholm och Norrtälje. Ibland är det regnigt i stan men torrt på landet. Ibland tvärt om. En regnmätare känns som en nödvändighet för den som har två boenden. Och nu har jag äntligen  investerat i en, tulpan svart från Nyby. 

Nu behöver jag inte längre fundera över om det är torrt i marken eller om plantorna klarar sig. 

Vi svängde in på vår Backe vid lunchtid idag. Och genast åkte regnmätaren i jorden. Knappt var den placerad förrän himmelens portar öppnade sig. 6 mm regn har det kommit på fyra timmar nu. Det smattrar mot plåttaket och blandar sig med ljudet av en sprakande brasa. Det är en härlig kombination. 
(null)

Spagetti och köttfärssås är en favorit i min familj och det passar verkligen en sån här dag när det är lite ruggigt. När vi hade torpet vid Sommen brukade jag alltid ha med mig djupfryst köttfärssås som kylklamp i bilen. Det  smakade alltid extra gott när man kommer fram till ett utkylt hus. Och går snabbt att få klart. Idag har jag gjort den från grunden och den har puttrat på spisen i två timmar. Köttfärssås blir godast om den får puttra till sig så att smakerna sätter sig. 

Foto: Anncha, stiligahem.se
#1 - - Madeleine:

Lycka när det regnar! Naturen behöver det så!

Svar: Ja, det behövs verkligen. Det har varit så torrt här att vissa påskliljor torkade ihop
Ann-Charlotte

#2 - - Karin:

Hej! Det är också en av våra favoriträtter. Vilken bra idé att ha färdigt i frysen och ta med som kylklump. Perfekt!