Slowdecoration 2: Lampa på plats

(null)
För ungefär en månad skrev jag ett inlägg om att man måste äga sitt hems problemområden. Jag bekände mitt och bad om hjälp. Och jag fick så många förslag, uppmuntringar och stöd via kommentarer och mejl på facebook, instagram och här på bloggen. Vilken respons. Jag är bara så lyckligt lottad som får vara del av ett sådant fantastiskt nätverk.

S T O R T   T A C K !


Jag tog bland annat fasta på att addera grönt och terracotta, att det behövde bli en bordslampa, rama in fönstret med grönska och gruppera ting. Vi är inte klara, men har kommit en bit. 

Vi ropade in en kinesisk bordslampa med mönster i smaragdgrönt och orange. Lampan är pre-loved och av elkontakten att döma så är den cirka 60-70 tal. Så herr J bytte sladd och fäste. Jag hade föreställt mig en mörkgrön skärm, men en sådan i den här storleken gick inte att finna, så det fick bli en grå-grön i linne som hade rätt kulörskala. 

Jag har också inhandlat en gullranka som ska klättra runt fönstret. Just nu står den i en blåmönstrad kruka, men när tillfälle ges köper jag nog  en till sån här. Vi är inte klara här än, men nu ser det i allafall lite mer genomtänkt ut. 

(null)
Så här ser det just nu ut i fönstret. 
(null)
Detaljbild på lampfoten