Längtar efter duvblått

(null)
Det underbara vårljuset med moln på ljusblå skyar ger mersmak. Det känns som om vintern var grå och när ljuset nu är tillbaka kan jag inte få nog. Längtar efter blått och vill omge mig med duvblå väggar. 

Walles & Walles i Stockholm hör till mina inredningsfavoriter. Det finns en lätthet och svärta i deras inredningar som jag tycker mycket om. När herr J och jag blev ett, möttes våra olika utgångspunkter i detta. Jag hade färgade väggar och möbler på tunna ben och herr J hade stora klossigare skinnmöbler. Med åren har våra olika uttryckssätt smält samman till ett gemensamt vi. Antika baljfåtöljer och  lampetter tillsammans med modernare snitt på sideboards och soffor är för mig klassisk elegans som står sig. 

Nu är det redan fredag igen. Vad tar veckorna vägen? Det känns som om våren kommer med full kraft och jag hinner nästan inte med. Stoppa tiden. Jag längtar ut och vill fånga in allt det vackra. Utesäsongen är äntligen här. Trevlig helg

Foto: Walles och Walles


#1 - - Tine:

Vi er i ferd med å innrede et nytt lite tilbygg til mine foreldres sommerhus, i nærheten av havet. Vi kommer stort sett til bruke møbler vi allerede har og som har stått lagret på loft og i boder. En av tingene vi har funnet frem er et gammelt hjørneskap som jeg har tenkt av vi skal male nettopp dueblått! Må bare finne rett blå nyanse, noe som ikke alltid er helt enkelt når man står der i malingbutikken. På grunn av coronasituasjonen har vi nordmenn nå bare lov til å reise på dagsturer til hyttene våre. Men en eller to dager i påsken håper jeg vi kan reise ned, og kanskje male skapet. Ønsker deg en riktig fin vårhelg, til tross for at mye er svært annerledes for tiden.
Tine

Svar: Ett duvblått skåp låter vackert till er hytte. Det är sannerligen inte lätt att hitta rätt nyans, men jag hoppas att du får möjlighet att måla det i påsk. Det är verkligen en märklig tid där man inte vet om vi kan fira påsk med familjen eller ej. Önskar dig en trevlig helg
Ann-Charlotte