Gröna köksdrömmar i Visby


(null)
Det finns nästan ingenting jag längtar mer efter än ett nytt kök på landet. Det näst bästa är att se bilder på kök som matchar mina egna drömmar. Vad säger ni om det här gröna köket som finns i Visby? 

Vårt kök på landet har verkligen sett sina bästa dagar. Den ena luckan efter den andra ramlar ur sin ram och köket är ganska opraktiskt planerat. I höst är det äntligen dags för ett nytt kök. Vi har förberett genom att sätta igen ett fönster och har tagit ned alla överskåpen. I min fantasi är det klart. 

Just nu är köket, om möjligt, ännu mer opraktiskt. Alla stapelvaror finns i förrådet bredvid badrummet och porslinet står på nedersta hyllan i vitrinskåpet. Ugnsknappen till spisen har tappat sin fjädring och diskmaskinen har givit upp. Desto större blir lyckan när allt är på plats, tänker jag. Slowdecoration. 

Vi funderar en del kring detaljerna. Precis som på bilden kommer vi ha vita överskåp och gröna underskåp. Vi har ganska lågt i taket i vårt furuparadis. Mörka överskåp förstärker takets gräns medan ljusa ger ett luftigare intryck. Jag lutar åt en rostfri bänk, precis som här. Det håller och tål allt. Stenskivor går helt bort. Det är väldigt fint, men har man en son som gärna slamrar med tallriken så blir det ett stressmoment. 

Igår var jag i Norrtälje och tittade på kakel. Jag vill ha ganska stora vita, enkla plattor i 20x40. Och hittade de helt perfekta till halva priset. Det var bara att slå till. 
(null)
Vi kommer inte att ha en bänk men väl en köksö med fyra sittplatser. Att hitta rätt barstolar tycks däremot vara lite av en omöjlighet. vårt uttryck kommer också bli mer modernt än rustikt. 
(null)
Hur fint som helst. Jag vill på något sätt knyta an till det timrade. Tycker mycket om det mörka bordet. Funderar på om vår bardisk ska få en träskiva.

Måste också visa trädgården till detta fina hus:
(null)
Är inte detta en dröm, så säg. Jag har alltid drömt om en "walled garden" där man kan ha spaljéade fruktträd och klättrande rosor. 
(null)

(null)

(null)

(null)En annan sak
Jag är finalist till Visa-vägen-priset. Om du, missat att rösta så är sista chansen nu. I morgon söndag stänger röstningen, just nu ligger jag två:a 
https://visavagen.samhall.se/nominerade/ann-charlotte-jonsson/


#1 - - Anonym:

Grönt är varmt skönt å ljuvligt... Kommer passa till 100% och en färg ni inte kommer att tröttna på. Ger en känsla av naturen runtikring huset...😘