Färgkoordinerad bokhylla på St Paulsgatan

(null)
Det var ett tag sedan jag såg en färgkoordinerad bokhylla, men vilket angenämt återseende. Jag tycker själv om att omge mig av böcker. I stan har vi, precis som här, en rejäl bokhylla i matsalen. Det ger en fin ombonad känsla. 

Här blir bokhyllan. Ett blickfång genom att man målat matsalen inklusive hyllsystemet är inmålad i en petrolgrön kulör. Tillsammans med bokraderna i enhetliga färger blir det ett fint focal point, ett blickfång som markerar det viktigaste.  Den här bokhyllan tillhör passande nog en svensk deckarförfattare.
(null) 
Det eleganta svävande hyllplanen i aluminium är från Nonuform. Det nedre hyllsystemet/skåpet påminner mycket om Montana.   Taklampan heter Caboche och är från Foscarini. Matsalsstolarna är Eamesinspirerade. 

På den översta bilden ser man bland annat tevagnen 691 i svart av Josef Frank, Svenskt Tenn och den klassiska pallen 647 zebratyg

Foto: Alexander White
#1 - - annika stiernstedt:

Hej och glad midsommar! Våningen med den färgkoordinerade bokhyllan är min dotters. Hon är storläsare och har alltid ordnat sina böcker så. Visst är det fint.
Hälsningar
Annika

Svar: Men så roligt. Hela lägenheten är väldigt fin, men jag fastnade särskilt för det här rummet. Hoppas att ni har haft en fin midsommar. Vi har varit på landet hela helgen och badat flera gånger om dagen.
Ann-Charlotte