Tvättar trasmattor vid bryggan

(null)
Vi njuter härliga dagar i vårt furuparadis. I morse fick jag sällskap av ett gäng smutsiga trasmattor i samband med mitt morgondopp. Så jag tänkte tipsa om ett himla bra husmorstips: tvätta trasmattorna från bryggan.

Vi njuter ljuva dagar i vårt furuparadis. Sonen är på läger och vi får tid att pyssla i trädgården och städa i förråd både hemma och på landet. Vi drömmer trädgårdsdrömmar herr J och jag och pysslar med våra olika projekt. Det är semester för mig. Just nu sitter jag i hammocken och funderar lite på vad jag har lust att göra. Men först lite bloggtips

Jag har visst en liten särskild tvätta-matt-hobby. I vintras tvättade jag mattor i snön och nu i "sjön".

Allt som behövs är såpa, hink, skurborste och så ett gäng mattor. Jag använder kulturhantverkarnas klassiska koncentrerade såpa. Jag har provat många varianter till såpskurade golv, men tycker mest om denna. 

Det känns också viktigt att använda ett tvättmedel som är naturligt och inte skadar djurlivet. Förr använde man exempelvis tång för tvagning och det skulle säkerligen också fungera. 

(null)

1. Fyll upp en hink med vatten och häll i två till tre korkar med såpa. I det salta vattnet hos oss tyckte jag att det behövdes mer såpa än i sjövatten. 
2.Skaka av mattan och skölj den. Lägg den sedan på bryggan och stänk på rejält av såpvattnet. 
(null)

3. Såpaskura. Jag lät såpan få tränga in i mattan en stund medan jag dränkte matta nummer två. Och så satte jag igång att skura.
4. Skölj. Skölj mattorna och låt dem torka på bryggan. Jag passade på att ta mig ett dopp. 

(null)


#1 - - Anonym:

Oh, jag älskar dina inlägg från Furuparadiset. Vilket underbart (men ganska tungt förstår jag) att tvätta trasmattor på bryggan. Tycker också bästa semester är att fixa med olika projekt hemma. När man har hus tar de aldrig slut....
Det ser vackert ut med trasmattorna som ligger i solen och torkar!

Svar: Det är inte så tungt som man kan tro, eftersom mattorna nästan flyter. Det var faktiskt rätt skönt när jag väl fått allt till bryggan. Ja, med hus har man alltid något att göra. Önskar dig en fin dag
Ann-Charlotte