Inspiration från Qatar


(null) 
Inspiration kommer av att få nya impulser och infallsvinklar. Att hitta utrymmet att tänja på sina egna föreställningar om vad som är fint. I Qatar är idealen mer ornamenterad och färgsprakande än den ton-i-ton-palett som härskat i Norden de senaste åren. Byråer och kuddar i fluorescerande färger i kombination med guld är mer intensivt än min egen stil också för den delen, men det inspirerar ändå. 
(null)
Mina inredningsögon får alltid följa med när jag har semester. Jag noterar och funderar och så blir det ett collage av inspiration som blir en del av mitt reseminne, även om allt inte fotodukumenteras. Vårt hotell har en underbar lobby och lobbybar som är snygg i verkligheten men de sandgula väggarna och de rödlätta öronlappsfåtöljerna i skinn gör sig inte alls på bild. Gula och röda toner är det i överdåd här, i Sverige snarare grå och blå. 
(null)
Området består av tolv tvåvåningsvillor med två hotellrum i varje hörn. I mitten är det en gård (bilden ovan) och traditionella möbler. 
(null)
Det är alltid intressant att se konstruktion. Här  fungerar det traditionella byggnadssättet som takdekoration i vår villa.
(null)
Så här ser det ut vid Souk Waqif, den gamla staden i Doha. Det är tydligt att hotellet hämtat sin inspiration från det traditionella sättet att bygga. 
(null)
Här ser man takbjälkarna som utgör golvet på plan 2.
(null)     
Souk waqif, den traditionella marknaden i Doha. Sonen var dessvärre inte på humör denna dag så jag kunde inte ta så många bilder. Jag kom på för sent att fotografera de fluorescerande byråerna med guldetaljer jag såg överallt. 
(null)
Detaljer från Doha
(null)
Tillbaka på hotellet. Jag hade gärna köpt med mig några kelimkuddar som dessa. Det här är utanför spa och gym.
(null)
Vårt hotellrum
(null)

(null)
Härliga platser att sitta på. Så här års helst i solen, men skugga är viktigt större delen av året. 
(null)

(null)
I Doha
(null)
En av Hotellets många sittplatser
(null)
Receptionen på vårt hotell med en stor läcker matta
(null)
Gammalt möter nytt i Doha. 

#1 - - Anonym:

Jag blir också inspirerad av dina fina bilder och text!

Svar: Så roligt att kunna inspirera i både text och bild. Det är ju den bästa sortens betyg. Önskar dig en fin kväll
Ann-Charlotte