Herr J:s Arbetsrum på Roslagsbacken

(null)

Jag har nog aldrig visat hur herr J:s arbetsrum på Backen ser ut. Det var så vansinnigt fula fönster här inne förut. Det ena hängde för lågt och det andra för högt och de var dåligt placerade på väggen. Nu har vi höjt upp det ena och satt in ett likadant fönster som dem i vardagsrummet. Och gjort ett bredare fönster istället vid det som var högre. 

Båda fönstrena har fått fina fönsterbrädor så att vi kan ha ting i fönstret. Det har blivit så himla mysigt. 

 
(null)

Jag har en lite knasig egenskap och det är att jag blundar för det som är fult. Jag tittar inte alls på det, utan visualiserar hur det kommer att bli istället. Jag liksom förtränger det oestetiska. Det är ju både bra och dåligt egentligen. Men dåligt när man vill visa före och efterbilder. 

När vi flyttade hit ställde vi min gamla sekretär i grått och gult som jag haft hela livet. Bokstavligen. Det finns t o m en bild på mig när jag är precis nyfödd och ligger på klaffen. 
(null)
Så här såg vårt sovrum ut på Solåkra med sekretären. 
(null)
Det grå skåpet, när det stod på Solåkra 

I arbetsrummet placerade vi också ett grått skåp vi hade på Solåkra och en gustaviansk spegel. I väntan på att herr J bestämmer sig för hur han vill ha det plockade jag fram lite gula kuddfodral ur gömmorna och köpte ett blåmönstrat tyg att lägga på den nya bäddsoffan.

Strax innan jul flyttade makens älskade farmor, sonens gammelfarmor, in på ett äldreboende. Under hösten har vi varit i Eksjö vid flera tillfällen och hjälpt henne med packning inför flytten. 

(null)
Vi fick också en hel del saker med oss upp, bland annat ett lite högre valnötsfärgat 50-tals skåp och en röd matta som nu bor i makens arbetsrum. Det grå skåpet har vi flyttat ut till gästhuset. 

Nu har rummet två olika stilar och nu ska jag försöka hitta tyg till gardiner och kuddar som passar.


Nåväl, så här såg mäklarbilden ut på rummet
(null)
(null)

Stiligahem.se
#1 - - Ann:

Så mysigt ni har det i stugan! Har du möjligtvis en stol i gömmorna/lägenheten som går i stil med/har samma träslag som 50-talsskåpet? Tror det skulle ge en fin helhet. Älskar själv att möblera om och flytta saker mellan våra två boenden.

Svar: Hej Ann, det skulle verkligen vara fint med en stol i samma träslag. Vi har inte, men jag får hålla ögonen öppna. Instämmer i detta med att flytta ting mellan boendena - det är nästan alltid fullt lass i bilen. Trevlig kväll
Ann-Charlotte

#2 - - Madeleine:

Som vanligt lika trevligt att kika in i ert "Furuparadis".
Jag känner igen det där med att flytta föremål och möbler mellan olika boenden ;)