Inspiration: stiliga hem kök, vardagsrum

De blå vårvindarna

(null)
Min vita soffa var ursprungligen blå, precis som på bilden. Jag letade ganska länge efter rätt färg och tyg och funderade bland annat på en tomatröd i sammet. Det här var 1990 och inte tjugohundratalet.  Sedan 15 år tillbaka är soffan vit, nja gråvit. Någon blå soffa blir det inte här, men inspirerande och fint att återse igen.

Gillar att man valt många olika toner av blått till soffan och att tonerna tas upp i tavlan och i hortensian på bordet. Och snyggt med de burgundy-färgade Theselius-stolarna till. Personligen hade jag inte valt den blå mattan, utan hade valt något mer  sånt här eller den här.  Då hade soffan blivit mer ett blickfång än en sammansmält blå massa. Det blå varken accentuerar eller dominerar. Men om väggarna målats duvblå och med bröstpanelen i en mörkare målats blå nyans  hade man istället låtit det  blå intrycket förstärkas och låtit det bli ett blått rum. Då Hade stolarna hade i stället blivit blickfång. Allt som hade behövts var en burgundy-tonad kudde i soffan. Enligt "lagen om tre i samma färg" lyfts de jordnära tonerna i den andra tavlan fram. 

Att analysera en bild i någon annans hem är lätt, men svårt i det egna hemmet där det finns en relation till föremålen och en annan part som har sina idéer. 
(null)
Jag hade egentligen tänkt att bara visa den bilden, men när köket också gick i blå toner så fick de komma med.  Texten "Stay hungry, stay foolish" passar perfekt. 

(null)
Vi håller på att samla oss för att göra om köket på landet i år.  Den här typen av stolar blir det inte, men jag längtar till vi kan inta våra måltider vid barbordet.
(null)
I mitt nya landetkök, som kommer fortsätta att vara grönt, blir det också koppardetaljer.

Foto: Rådmansgatan 22 | Lagerlings