Skånelänga med årsringar

(null)
Jag kan inte slita mina ögon från den här bilden. Det ser ut som något skapat av Beatrix Potter. Det är baksidan på ett hus i Skåne. Det är så fint med en rak centrerad gång kantad med perenner. Jag har hittills inte lyckats köpa ett hus där en sådan rabatt fungerar. Dröm. 
(null)
Interiören är minst lika intressant, med en klassisk interiör från olika tidsepoker. Konst, skulpturer och böcker - precis ett ställe där jag skulle känna mig hemma. 
(null)
Ett rum av möjligheter, en plats att förkovra sig och utforska.
(null)
Detaljer
(null)
Årsringar. Soffbordet är typiskt 1990, fåtöljerna tidlöst 50-tal och soffan bara klassisk howard.
(null)
Glasveranda, förstås. Längtar efter att bygga vår, men det blir inte i år. 
(null)
Varje rum har sin egen personlighet och matsalen med sina ljusblå väggar och mörka mahognymöbler är så elegant.
(null)

(null)
Sovrummet ger ett helt annat intryck. 
(null)
Köket följer samma cottage-stil med Pan-rack och köksö.
(null)
(null)

Foto: Torups gård | Skeppsholmen - Sothebys 

#1 - - Anonym:

Det är Kråke Lithanders släktgård. Där drev hon gårdshotell tidigare. Leta gärna upp kokboken Äpplen, massor av härliga äpplerecept och fin historia om gården.

Svar: Ett fantastiskt fint ställe med mycket personlighet. Så roligt att du vet vems gården är. Och tack för intressant boktips. Så trist att hotellet brann ned.
Ann-Charlotte

#2 - - Karin:

Det finns så många vackra hus i Skåne :-) Jag är nog lite förtjust i putsade fasader och tegel. När jag tänker tillbaka på åren (16) som fastighetsmäklare var det verkligen inte många hus jag förmedlade som hade en vackert anlagd och skött trädgård. Kanske är trädgårdsintresset större idag men jag tänker också på om vi verkligen har tid att sköta trädgårdar längre. Lite sorglig tanke.

Svar: En mycket sorglig tanke att folk inte längre har tid för trädgård. Jag menar inte att alla kan ha det intresset, men jag tror att vi skulle se färre utbrändheter om människor vårdade det som växer och var ute i naturen. Min egen insikt är att en trädgård med perennrabatter är en lättskött trädgård. Kanske får jag skriva lite om det i min trädgårdsdagbok på stiligahem
Ann-Charlotte