Eleganta terracottakrukor

(null)
Jag behövde en större terracottakruka till mitt myrtenträd, som mirakulöst har klarat sig i flera år. Om man ska vara noggrann är det ett myrsineträd, en lite tåligare variant.  Jag gillar de klassiska krukorna som man köper på första bästa plantskola, så  jag har inte intresserat mig för den här typen av krukor tidigare. Men så var jag en sväng förbi Norrgavel och såg Bröderna Nilssons terracottakrukor med kopparfat och blev väldigt förtjust. Efter att ha velat i tjugo minuter så det fick bli ett sådant. 


Jag tycker om att formen är klassisk och att den har en tunnare, elegant kant, precis som Gränsforskrukorna som de också producerar.  Och att kanten och fatet samspelar i storlek. Det är sannerligen de små detaljerna som gör det. Och med fatet i koppar så blev det så fint. 

Vi har Jonas Bohlins underbara kopparlampa Star   taket i stan, så nu hänger det i hop. En liten detalj som adderar det lilla extra. 
(null)
Tänk att en så liten detalj kan göra mig så glad. Varje morgon noterar jag nu mitt fina myrtenträd med kruka och blir glad. 
(null)
I mitt fönster i stan hänger Cecilie Manz Caravaggio för Fritz Hansen. När vi gjorde om köket för tio-tolv år sedan visste jag precis att jag ville ha dessa svarta med röd sladd. Och de två husen bredvid är egentligen tallrikar och skålar från Seletti i serien Architecture. Här står också en orkidé som nu för tredje gången har fått knoppar och snart ska blomma. Mirakulöst det med. 

I vår familj är det herr J som sköter om blommorna. Alla utom de som står i köket. Mitt trackrecord på blommor är inte direkt någon munter historia, men på något sätt har jag lyckats med dessa, och amaryllisarna från i julas. 

Foto: Anncha, stiligahem.se#1 - - Madeleine:

Vilket trevligt inlägg! Vilken otroligt mysig utsikt du har från ditt köksfönster. Snart den 1 mars - berätta när du hittat Steltonkannan ;)

Trevlig lördag!

Madeleine

Svar: Ja, den finaste utsikten har vi i köket, mot gården och de fina grannhusen
Ann-Charlotte

#2 - - Karin:

Många finheter i det här inlägget. Jonas Bohlins lampor är något extra, jag drömmer om Star eller Kvist i just koppar. Tycker ofta att lampor är tidlösa på något vis.

Svar: Jag tycker verkligen att hans lampor star och kvist är tidlösa. Vi har haft star i köket här i 12-15 år och på landet blir det nog också den på sikt.
Ann-Charlotte

#3 - - anneliesblomsterochbakverk:

Men så fint! Det där kopparfatet gjorde ju hela grejen ihop med vackra formen på krukan förstås. Gillar :)

Svar: Ja visst gör kopparfatet mycket. Tänk att en liten detalj betyder så mycket
Ann-Charlotte