Julen hos Stiligahem

(null)

Det är dan före Dopparedagen och jag är ledig. Maken har lämnat sonen på skolan och jag har plockat undan frukosten och njuter nu av en kopp kaffe, julmusik, ljus och en croissant. 

Strax ska jag komma igång med dagens beting. Det är bland det bästa jag vet att kunna pyssla i lugn och ro. Jag ska handla det sista och ska sedan rulla köttbullar. Jag gör alltid på 3-4 kilo färs. Det kan tyckas mycket för en liten familj på tre, men jag fryser in och tar fram lite i taget. För att hålla dem saftiga steker jag dem i ugnen. Stekytan får de när de ska användas. Då steker jag dem  i smör, med kryddpeppar och salt. 

I år har vi beställt en julkasse från sjöfartshusets restaurang. Det är tufft för de som har festvåningar, så det kändes skönt att kunna bidra till en god jul för någon fler. Och så behöver inte vi tänka på vad som ska lagas.  Nog för att jag gillar att laga mat, men med sonen hemma så är det en utmaning att ha koll på honom och samtidigt koncentrera sig på recept.

För mig och herr J är julen årets höjdpunkt. Vår lägenhet är en riktig höst och vinterlägenhet och vi älskar att smycka den till jul. Det känns som den bästa julklappen varje år att få bo här och få vara här. Det finns förstås vackrare miljöer och finare dekorationer än hos oss rent objektivt, men för mig är there’s no place like home. 

Det gröna är kanske det allra viktigaste. Inte minst granen. Jag har varit en inbiten rödgransperson, men i år fastnade vi alla tre för den vackra Kungsgranen. Vi såg den redan på avstånd och då var det kört.  Den är fylld av alla resminnen som vi köpt i London och Danmark. Det är en fröjd att plocka fram allt. 

Vi har också  buketter och blomsterarrangemang på varje bord. Det är nog bara till jul som vi unnar oss ett sådant överflöd. Jag vill bara vara hemma och pyssla.  It’s the most wonderful time of the year

Jag vill passa på att tacka er alla för likes och kommentarer här och på Instagram under året. Det betyder mycket att ha den kontakten med er.  Och veta att det är verkliga människor bakom all statistik. 

God jul
(null)
Hyacinter i förra årets julklapp och glittergranar. 
(null)
Änglaspelet är ett måste. Här tillsammans med en snöpalm.
(null)
Årets vackraste amaryllis 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
#1 - - Ann:

Vilket trivsamt och vackert hem du har!
Önskar dig en God Jul och fin start på det nya året.

#2 - - Ann:

Vilket trivsamt och vackert hem du har!
Önskar dig en God Jul och fin start på det nya året.

Svar: Stort tack för dina fina ord. Vi brukar säga att vi bor i en höst och vinterlägenhet. Den gör sig så bra i juleskrud. Önskar dig en fin jul
Stiligahem - mer än en vanlig inredningsblogg

#3 - - Karin:

God fortsättning och Gott Nytt År! Vilken underbar lägenhet att smycka till jul, det är något speciellt med sekelskifteslägenheter och julkänsla... Vacker gran också. Nu är det nästan lite synd att julen är slut redan.

Svar: Vi håller fast i julkänslan till åtminstone trettonhelgen. Och om granen fortfarande är fin får den stå till tjugondagen. Vår lägenhet som finast under julen. Det har vi alltid tyckt. Önskar dig en fin fortsättning
Stiligahem - mer än en vanlig inredningsblogg