Nära taket vill jag bo

(null) 
Jag drömmer ibland om att göra en liten sovalkov och takterrass av vårt vindsförråd. Vi når den via en liten trappa i vårt kök. Och när jag ser bilder som dessa tar drömmarna fart. I själva verket är det inte särskilt realistiskt. Men nu drömmer jag lite.

Hos oss är det så lågt i taket  på vinden att det inte är ståhöjd annat än när man kommer upp. Och dessutom är sannolikheten för att bygga takkupor och en liten altan i ett k-märkt hus lite oöverskådligt. 

Vi har bott i vår lägenhet i 14 år nu i höst och det börjar bli dags att måla alla lister, dörrar och hela vardagsrummet samt att slipa och vaxa golven. Vi har haft lantställe nästan lika länge. Vi har gjort kök, badrum och klädkammare i stan och fixat med ytskikten i de flesta av rummen genom åren, men mest har vi gjort på våra lantställen. 

Det slog mig när herr J och jag var själva i lägenheten och röjde ur skåpen i somras att vi  behöver ta tag i det också så småningom. 

Nåväl, en liten takaltan ser lockande ut. Jag föreställer mig att det är lite skyddat och i lä. Stekhett på sommaren, men härligt så här års. 
(null)     

(null)

(null)

#1 - - Karin:

Det är väl härligt att ha drömmar och planer även om det kanske inte är realistiskt just nu. Det låter spännande med en trapp upp från köket. Vem vet, helt plötsligt ändras något. Min dotter har en lite kanske orealistisk dröm just nu men jag sa åt henne att skriva ner drömmen, då är det lättare att den blir verklighet någon gång.

Svar: Jag tror mycket på att drömma. Ju fler drömmar i stort och smått man har, desto fler chanser att några slår in, hehe. Jag har drömmar som jag inte egentligen vill ska slå in, som att äga ett slott eller stor herrgård. Och andra drömmar, som att ha en summersnow-clematis att titta på genom fönstret (det har jag) eller att odla luktärter
Ann-Charlotte