Utemöbler i bambu

(null)
Jag längtar verkligen till sommardagarna. Jag bläddrar bland mina blomsterbilder på mobilen och fastnar på dem där det varma ljuset är påtagligt. Jag letar fram doften av varma sommardagar i mitt minne och blundar. Känner ljuset stråla mot ögonen. Värmen når ända ned till ögonroten. Den nattvarma kroppen hålls fortfarande varm under badrocken, tystnaden bryts med ljudet av fiskmåsar över sundet. Havet ligger glittrande spegelblankt och snart omsluts jag av det sammetsmjuka vattnet. Jag må vara en drömmare i stort och smått, men de enkla sakerna är det bästa i livet.
 
En ljummen sommardag på landet med svag blomsterdoft i luften är det bästa som finns. På mina fönsterbänkar i stan har jag planterat lite framtid. Fem stycken plastbyttor med decimeterhöga luktärtsskott. De har precis fått flytta ut på balkongen för att växa sig starka. Jag tänker på min luktärtssuccé förra året och på doften som är ljuvlig. 
 
Jag planterar också andra sommardrömmar. Som många av er vet har vi fått en stor plätt på baksidan som har fin eftermiddags och kvällssol efter stormen Alfrida. Förra säsongen ägnade vi oss åt att få bort alla träd, fyllde på mängder av jord och sådde gräs. Så där i slutet av säsongen började gräset att äntligen slå rot och det gick att visualisera hela ytan. Hur ska vi nyttja den? Just nu är allt möjligt, även om herr J (och jag) nog båda har siktet inställt på detta. Jag tycker mycket om att kunna sitta på olika platser i trädgården och för olika behov. En enkel stol vid en rabatt och en loungegrupp för champagnehäng med vänner. Att det finns flera rum. Idag har vi altanen på förmiddagen och hammocken efter middagen. Kanske skulle vi ha en liten sittgrupp på baksidan, rätt mot solen vid "three o'clock tea"? En sådan plats tycks nästan oumbärlig för en tetant. 
 
Bilderna på bambuserien Copacabana tilltalar mig. De får mig att associera till inredningsdrömmar jag har. Ni vet de där, en-vacker-dag-drömmarna där jag i min hjärnas dockskåp har allting klart. Där jag ständigt fyller på med idéer och ting. En sådan är drömmen om ett eget Kina-slott. Mitt eget rum "a la chinoise" i grönt och rosa, med faux bambustolar. Jag har fortfarande inte kunnat släppa tanken på de bambumålade stolarna. Jag drömmer en stund om dem och tänker att det kanske inte vore så dumt med en bambugrupp ändå. Och de här känns klassiska och fina. För mina ögon ser jag hur hela området skulle se ut, med krukor, buskar och tekanna. Och kanske en liten ljusslinga. I verkligheten är det långt kvar till det. Marken är fortfarande mjuk av all ny jord och gräset har inte kommit igång. Vi har full insyn till grannen och kvar står resterna av skogen kvar i form av pinniga och taniga träd. För min inre syn är jag där i framtiden och dricker min kopp te. 
 
I helgen ska jag och herr J ha en egen arbetshelg. Vi ska då mäta upp och planera just det här området. Och ett område på framsidan som inte heller är så kul. Det är något vi inte kan göra när sonen är med, så vi har var och en spejat och funderat på var sin kammare, men idéerna har inte kunnat sammanstrålas i något färdigt konkret. Om jag känner oss rätt är vi överens om något men har sedan helt olika visioner. Herr J tänker nog snarare på något stilmässigt som dessa och detta och inte alls på möbler i bambu.  
 
(null)
 
 
 
#1 - - Anonym:

Det ska bli spännande att se vart ni landar! Alltid lika trevligt att se bilder från ert "Furuparadis".

Svar: Tack så mycket. Så roligt att du gillar att följa oss
Ann-Charlotte

#2 - - Designtips:

Spännande med möbler i bambu! Hoppas ni hittar något ni blir nöjda med.

Svar: Visst är det fint med bambu. Idag när eftermiddagssolen lyste på den sidan tänkte jag verkligen på hur fint det skulle bli
Ann-Charlotte